fbpx Postoje li muško-ženska prijateljstva

Postoje li muško-ženska prijateljstva

Home

Postoje li muško-ženska prijateljstva

Rezultati su pokazali da muškarci češće osjećaju privlačnost prema svojim prijateljicama nego što je obrnut slučaj.

Rasprave o tome postoje li muško-ženska prijateljstva traju godinama, a naučnici sa Sveučilišta u Wisconsinu odlučili su pronaći odgovor na to. 

Profesorica psihologije April Bleske-Recheck provela je anketu na 200 dobrovoljaca pitajući ih osjećaju li privlačnost prema svojim prijateljima suprotnog spola.

Rezultati su pokazali da muškarci češće osjećaju privlačnost prema svojim prijateljicama nego što je obrnut slučaj, a također su skloni vjerovati da ih njihove prijateljice promatraju na isti način.

Pokazalo se da je čak 42 posto muškaraca odgovorilo da osjeća privlačnost prema svojim ženskim prijateljicama, dok je samo 29 posto žena priznalo takve osjećaje, piše Avaz.

- Vjerujem da muškarci i žene žele biti prijatelji i upustiti se u platonski odnos, no rezultati koje sam dobila pokazuju da ih u tome redovito ometa privlačnost, izjavila je voditeljica istraživanja.

Također se pokazalo da ženama ovakva problematika mnogo teže pada te da im seksualna privlačnost otežava prijateljski odnos, dok muškarci nemaju problema s tim.

April tvrdi da muško-žensko prijateljstvo zapravo ne može opstati jer takav odnos nije prirodan budući da se radi o relativno novoj pojavi u evoluciji društva.

Topic
Objavio: Tue, 16/04/2019 - 09:35

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top