Poznati trener savjetuje kojih pet stvari raditi ako se želite riješiti trbuščića

.
Iako neki uvjeravaju da je uz pomoć čudesnih čajeva moguće doći do trbušnih pločica u samo par tjedana, jasno je da se tvrdokornog sala na trbuhu ne možete riješiti samo uz pomoć toplog napitka. Bez obzira na godišnje doba, treneri najčešće nailaze na jedno pitanje, a to je kako se riješiti trbuščića.

 

Zato je poznati trener Sam Wood odlučio otkriti kojih pet stvari on savjetuje.

 

1. Jedite stvarnu hranu

 

Prvo i najvažnije je obratiti pozornost na ono što jedete. Wood kaže da je potrebno izbaciti iz jelovnika procesiranu hranu i rafinirani šećer te unos alkohola svesti na minimum.

 

"Jedite stvarnu hranu iz prirodnih izbora i fokusirajte se na uravnotežen unos zdravih masti, ugljikohidrata i proteina te vodite računa o veličini porcija", kaže za portal Body and Soul.

 

2. Ubacite u rutinu vježbe otpora

 

Kardio je odličan, ali ne može zamijeniti utege. Ne znači da morate dizati teške utege ili postati bodybuilder, ali trening otpora je odličan izbor. Vježbe u sklopu njega rade se vlastitom tjelesnom težinom ili uz rekvizite kao što su elastične trake ili medicinska lopta.

 

"Sve što koristite, a stvara otpor, smatra se vježbom otpora. One sagorijevaju kalorije i nakon završetka treninga, a što više mišića imate, to ćete više kalorija sagorijevati", pojašnjava.

 

3. Smanjite unos alkohola

 

Svi znaju da je alkohol nemoguće u potpunosti izbjeći, ali njegov unos možete smanjiti na najmanju razinu i to će učiniti čuda za vaš trbuh.

 

4. Pripazite na stres

 

Stres je najveći neprijatelj vitkog struka jer otpušta hormone adrenalin i kortizol, a oni utječu na kvalitetu sna, želju za slatkim, probavu i debljanje.

 

"Ispitajte koje su tehnike rješavanja stresa i svakodnevno ih prakticirajte", upozorava Wood.

 

5. Ne zanemarujte san

 

San je vrlo važan i odrasloj osobi je potrebno sedam do devet sati kvalitetnog noćnog odmora. Nedostatak sna uzrokuje povećanje kortizola, tjera nas na loše izbore kad je u pitanju prehrana, preskakanje treninga i drugo. 

Izvor: