Predstavljen novi Volkswagen Nivus

d
Volkswagen je danas i zvanično svoju gamu na tržištu Južne Amerike obogatio i manjim SUV-Coupe modelom nazvanim Nivus.

Nakon Južne Amerike, ovaj novitet će se kasnije naći i na drugim tržištima, uključujući tu i evropsko od 2021. godine. Nivus se bazira na MQB A0 platformi, pri čemu brazilski sajtovi navode da je automobil dugačak 4266 mm i da ima međuosovinsko rastojanje od 2566 mm. Ovde i podatak da je zapremina prtljažnika 415 litara.

Za početak će u brazilskoj gami biti 1.0 TSI trocilindrični benzinac sa 116KS odnosno 128KS (na etanol), a biće dostupan u paru sa 6-stepenim automatskim mjenjačem. Kako stvari sada stoje, pogon na sva četiri točka neće biti u ponudi. Dio opreme će činiti i LED zadnja svijetla, 17-inčni alu točkovi, 10.1-inčni multimedia sistem, start-stop sistem, sistem automatskog kočenja i el. otvaranje vrata prtljažnika.

Za potrebe tržišta Južne Amerike automobil će se praviti u São Bernardo do Campo fabrici u Brazilu (prodaja tamo startuje krajem juna), a u Evropi će za njega biti zadužena fabrika u Španiji. U Evropi se očekuje da će u paleti motora biti 1.0 i 1.5 TSI benzinci, kao i 1.6 TDI dizelaš.

Izvor: