fbpx TAKAV SE SKORO NEĆE RODITI: Prijatelji se ovim riječima oprostili od Sinana Sakića!

TAKAV SE SKORO NEĆE RODITI: Prijatelji se ovim riječima oprostili od Sinana Sakića!

Home

TAKAV SE SKORO NEĆE RODITI: Prijatelji se ovim riječima oprostili od Sinana Sakića!

Sinan Sakić, jedan od najpopularnijih interpretatora narodne muzike, ispraćen je na vječni počinak u rodnoj Loznici na muslimanskom groblju, a od njega su se oprostili članovi porodice, prijatelji, kolege muzičari i veliki broj sugrađana.

Sinan Sakić, jedan od najpopularnijih interpretatora narodne muzike, ispraćen je na vječni počinak u rodnoj Loznici na muslimanskom groblju, a od njega su se oprostili članovi porodice, prijatelji, kolege muzičari i veliki broj sugrađana.

Kovčeg sa posmrtnim ostacima pjevačke legende iz porodične kuće u naselju Lagator stigao je na groblje u Lozničkom Polju oko 14 sati, gdje se okupio veliki broj onih koji su četiri decenije pratili rad jednog od najtiražnijih pjevača osamdesetih godina i saradnika sa grupom „Južni vetar“.

Od Sinana su se oprostile kolege iz „Južnog vetra“, Dragana Mirković, Šemsa Suljaković, Mile Kitić, Kemal Malovčić, gitarista Sava Bojić i Perica Zdravković, kao i Halid Muslimović, Mina Kostić, Marko Bulat, Džej, Šaban Šaulić i kolega i prijatelji iz Loznice Dragan Kojić Keba, Zoran Starčević, Dragan Šaulić i mnogi drugi.

- Nedavno smo Sinan i ja imali zajednički koncert u inostranstvu i razgovarali da uradimo jednu duetsku pjesmu. Čak sam mu rekao da je pjesma skoro gotova i da je treba samo otpjevati. Na žalost, otišao je i ostavio me da je sam otpjevam ili pronađem adekvatnu zamjenu, što je, priznajem, gotovo nemoguće kada je i mom dobrom Sinanu riječ – kazao je Šaban Šaulić.

1528114713703_sahrana_7_830x0_bd8.jpg

Sa Sinanom se nedavno čui i Džej, koji je vidno uznemiren uspio samo da kaže da se skoro nije osjećao ovako prazno i tužno.

- Čuli smo se telefonom prije nego što je upao u posljednju krizu. Sve sam se nadao da će se izvući, molio sam se za njega, ali, eto, sad je na nekoj drugoj adresi. Među prvima sam posjetio njegovu porodicu u petak, kada je izdahuo. On je moj Dorćolac i takav se skoro neće roditi – rekao je Džej.

1528114718132_sahrana_18_830x0_Oiw.jpg

Sahrani je prisustvovao i ministar Rasim Ljajić, ali i predstavnici gradske uprave u Loznici, koji su iskazali poštovanje sugrađaninu koji se uvijek odazivao pozivima kada je trebalo održati humanitarni koncert ili nekome pomoći. Prije nekoliko godina, njemu je uručena zahvalnica grada za pomoć koju je uvijek nesebično pružao.

- Imao je publiku kao rijetko koji pjevač na prostorima bivše Jugoslavija. Bez velike reklame prodavao je ploče i kasete u ogromnim tiražima, a za njegove koncerte uvijek se tražila karta više. Uz svaki stih otpjevan Sinanovim glasom uživali su podjednako ljudi iz Sarajeva, Mostara, Šapca, a beogradski Tašmajdan svaki put bio je pun kada je pjevao u prijestonici – kaže Baja Đelić, jedan od Sinanovih dugogodišnjih prijatelja iz Loznice i saradnik zadužen za ozvučavanje njegovih koncerata u regionu.

Sahranjen je po muslimanskim običajima, a svi koji su ga ispratili na posljednji put kažu da se takav „pjevač sa dušim“ nikada više neće roditi.

sahrana_15_830x0_ugO.jpg

- On je pjevao za sve ljude, muslimane, pravoslavce, katolike, nije ih dijelio po nacionalnoj pripadnosti. Sinan je svake godine slavio Božić, kao i većina muslimana iz lozničke Mahale. U srcu je imao mjesta za sve a iz srca je pjevao za svakoga – kaže Sinanov rođak Zane Šaulić.

Lozničanin Vladan Danilović se prisjetio događaja kada je prije mnogo godina posjetio prijatelja u Sarajevu.

- Na Baščaršiji nisu htjeli u kafićima da mi naplate piće kada su čuli da sam Sinanov komšija. Eto, toliko je naš Sindžo voljen. Poslije se desilo da smo se nas dvojica preko emisije „Tragom vaših želja“ Radio Podrinja i upoznali, kasnije bili zajedno na koncertima, on zvijezda, a ja dijete koje misli da je njegov cijeli svijet ako je blizu Sinana. Pamtim kada Sinan i ja lijepimo njegov veliki poster na pozadinu table na ulazu u Banoviće, a kiša pada i skida nam plakat. Pa onda, donosi Sinan iz studija „Južnog vetra“ traku sa pjesmama albuma „Ej, odkad sam se rodio“, a ja u Radio Podrinju uz njega preslušavam prvo emitovanje. To se ne zaboravlja – sjeća se Danilović.

Sinan će počivati kraj oca Rašida, koji je bio vojni muzičar, i rano preminule sestre Kosane. Do vječne kuće ga je, pored supruge Sabine, ispratila i majka Đulka i njegova rođena braća Agan i Medo, kao i sinovi Rašid, Medo i Alen i kćerka Đulkica.

sahrana_sinana_sakica_foto_telegraf_18_830x0_uSC.jpg

Počeo je karijeru pjesama „Rastanak kraj rijeke“ i „Sreli smo se mnogo kasno“ 1978. godine. Do 2017. godine Sinan je izdao 29 muzičkih albuma. Ove godine trebalo je da proslavi tačno 40 godina uspješne karijere.

 

Topic
Objavio: Pon, 04/06/2018 - 22:37

Povezane vijesti

Back to top