Prirodno ulje koje može da spriječi opadanje i prorjeđivanje kose

.
​Ulje ruzmarina ima dosta prednosti za kožu ali se takođe vjeruje da čini čuda za rast kose.

 

Ovo ulje vodi porijeklo sa mediteranskog regiona, svestrana je i popularna biljka koja se koristi u hrani i aromaterapiji kao i u lijekovima.

Možda ulje ruzmarina nije prvo koje vam pada na pamet kada je nega kose u pitanju, ali studije sve više otkrivaju dugu listu prednosti koje ono može da ima za vašu kosu.

Korišćenje ulja ruzmarina na kosi postalo je trend na Instagramu i Tik Toku gdje mnogi tvrde da je to proizvod koji može da spriječi gubitak kose i stimuliše njen rast.

Stručnjak za njegu kose Nikol Peti je za "Express" objasnila zašto je ulje ruzmarina dobro za kosu.

"Zbog svojih antioksidativnih, antiinflamantornih i antibakterijskih svojstava, ruzmarin je odličan prirodni sastojak za rast i prečišćavanje vaše kose."

"Ursolina kiselina iz ruzmarina djeluje tako što jača cirkulaciju u koži glave kako bi omogućila više kiseonika i hranljivih materija u folikulima kose", objašnjava Nikol.

"Ulje ruzmarina može da pomogne u sprečavanju gubitka kose kao i njenom stanjivanju", potvrdio je i Saul Meskin, takođe stručnjak za kosu.

Ruzmarinovo, kao i svako drugo eterično ulje nije dobro ukoliko se koristi u velikim dozama, te je zato savjet da ga uvijek razblažite s vodom ili koristite kako u formi čaja.

Ukoliko želite da ga utrljavate u tjeme samo je potrebno da ih pomiješate sa nekim od baznih ulja kao što su maslinovo, arganovo, ricinusovo, jojobino, bademovo ulje, prenosi Ona.rs.