Protiv upornih i dosadnih mrlja: Ovo je način kako da plastičnim predmetima vratite blistavu, bijelu boju

čišćenje
Postoji veliki broj predmeta u domu koji su izrađeni od plastike, a oni koje su bijele boje često vrlo brzo poprime ružnu žućkastu nijansu.

 

Ako i vas živciraju požutjeli okviri prozora, utičnice koje više nisu bijele boje ili daljinski upravljači koji su od stajanja promijenili boju, ne brinite se. Uz pomoć jednostavnog trika svi ovi bijeli, plastični komadi namještaja ponovo će biti čisti, blistavi i bijeli, piše Love To Know.

Najprije pripremite:

posudu koju ćete napuniti vodom

sredstva za pranje

meku tkaninu kojom ćete utrljavati sredstva na plastičnu površinu

suhe peškire

četkice za zube

gumene rukavice kojima ćete zaštititi svoju kožu

Prvo s čim možete pokušati ukloniti ružne mrlje je – soda bikarbona. Umočite jedan kraj krpe u vodu, a zatim u sodu bikarbonu i laganim kružnim pokretima istrljajte površinu kojoj želite da vratite stari sjaj. Nakon minutu, dva trljanja trebali bi se vidjeti rezultati.

Također, sodu možete rastopiti u malo vode i time pokušati istrljati sve površine koje su zaprljane i koje su poprimile žutu boju.

Još jedna stvar koju možete koristiti za čišćenje žutila na prozorima i drugim plastikama je – deterdžent za pranje suđa. Potrebno je staviti jednu malu čašu deterdženta u posudu ispunjenu s četiri litre vode. Umočite spužvu ili krpu u tu tekućinu i lagano, više puta pređite preko površina koje želite očistiti.

Ako preferirate korištenje nekih od prirodnih preparata za skidanje žutila s plastike, može koristiti jabučni ocat, koje ćete nanijeti direktno na površinu.

Također, u ovom pothvatu dobro je koristiti i mješavinu alkoholnog octa u kombinaciji s vodom. Rastopite malo octa u posudi s vodom i tom otopinom poprskajte površine koje želite očistiti.

Budite oprezni s utičnicama i prekidačima da voda ne uđe na mjesta gdje ima struje. Iste metode čišćenja možete primijeniti i na požutjele PVC okvire vrata ili prozora, tostere, daljinske upravljače, klime i tome slično.

Izvor: