"Psujem pred djetetom i baš me briga!": Majka dječaka izazvala debatu na mrežama

mama
Ekstremne mjere zanemarivanja ili samo ležerniji način odgoja?

 

Rejčel (Rachel), koja se na TikTok platformi predstavlja pod imenom "Rach on life", izaziva kontroverze zbog stila roditeljstva.

Naime, u videoklipu koji je podijelila sa 90.000 pratilaca napisala je: "Kontroverzno roditeljstvo u najboljem izdanju!", i snimajući sebe rekla je sljedeće:

VIDEO

- Kad primijetim da je moje dijete izvršilo veliku nuždu, provjerim lokaciju svog muža, te ako je u blizini, sačekam da dođe kući i promijeni mu pelene. Šta moje dijete jede, zavisi od njega samog. Budimo realni, djeca ionako samo bacaju hranu po podu. Koga je briga?

Ona je nastavila vrlo otvoreno da iznosi način roditeljstva koji primjenjuje, s naglaskom da ne pazi kako se izražava pred djetetom.

- S vremenom će čuti sve te loše riječi, koja je razlika? Psujem, baš me briga. On nema dadilju, ja ga odgajam sve vrijeme. Nekad uključim TV po 10 sati dnevno, nekad je isključen danima. Ne vjerujem u kaznu kao odgojnu mjeru, samo posljedicu. Sve što zaradim, stavljam na račun za njegovu budućnost - ističe ova intrigantna majka.