Riješite se korova u svom vrtu uz samo jedan prirodni proizvod

korov
Korov se pojavljuje tamo gdje ga nikako ne želimo uz biljeke u našem vrtu. Međutim, možete ga se riješiti prirpodnim sredstvima.

 

Obeshrabrujuće je vidjeti da su sati teškog rada u vrtu uništeni zbog dosadnog korova koji kao da niče niotkuda. Na tržištu postoji mnoštvo komercijalnih proizvoda koji će ga brzo ubiti, ali većina ih sadrži štetne hemikalije, a tu će vam pomoći – alkoholno sirće.

Ne samo da je alternativa bez hemikalija, već ćete uštedjeti na kupovini skupih sredstava. Kiselina u alkoholnom sirćetu ubija korov i gotovo sve s čim dođe u dodir pa je izvrsno rješenje za uklanjanje korova na terasi.

Stručnjaci preporučuju stavljanje sirćeta u bocu s raspršivačem i prskanje po listovima i stabljikama korova. Octena kiselina naime vuče vodu iz korova što uzrokuje njegovo sušenje i propadanje. Ipak, duboko ukorijenjene trajnice neće skroz uništiti pa je važno da korov potpuno izvučete van, kako biste izbjegli ponovan rast.

Najbolji dio je što se litre sirćeta mogu kupiti za mali djelić cijene sredstva protiv korova, tako da će trajati puno duže od komercijalnih sredstava.

Izvor: