"Bosanska Adele": Sanjanka Šejla Grgić je nova članica Divanhane

Studentica magistarskog studija na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, Šejla Grgić iz Sanskog Mosta, nova je članica Divanhane.

Naime, ovaj bh. sevdah bend je nakon dugogodišnje saradnje sa Naidom Čatić odabrao upravo Šejlu kao nekoga sa kime će ubuduće "prigrliti neke nove melodije, započeti mnoge taktove, ispisati i tužne i sretne note, dotaći sevdah".

24-godišnju Sanjanku bosanskohercegovačka javnost, kao i regionalna, poznaje kao izvrsnu izvođačicu pop muzike koju zahvaljujući njenim obradama svjetskih hitova zovu "bosanska Adele", ali je nerijetko bivala i angažovana na mnogobrojim projektima koji su uključivali izvođenje sevdalinke gdje se pokazala kao vrsna interpretatorica. 

Svoje vokalne sposobnosti je već dokazala, a saradnja sa Divanhanom znak je da njena muzička karijera ide uzlaznom putanjom. Kao vokalistica Divanhane  publici će se predstaviti već u petak, 3. novembra, na koncertu u Frankfurtu, a bosanskohercegovačka publika novu članicu benda moći će upoznati 7. novembra na koncertu u Mostaru u dvorani Herceg Stjepan Kosača. Nakon toga bend nastavlja turneju u Danskoj, Sloveniji i Švedskoj. 

"Mi, Šejla i vi - naša draga raja, u ljubavi i sevdahu, dok nas glas nosi", navodi se, između ostalog, na zvaničnom Facebook profilu popularnog benda. 

Šejla je rođena u njemačkom gradu Biedenkopfu 1994. godine, a sa četiri godine se sa porodicom vratila u rodni Sanski Most.

Veoma rano se počela baviti muzikom, a prvi kontakt s klavirom je imala sa sedam godina. Nakon toga je pobijedila na takmičenju "Djeca pjevaju hitove" i "Zlatni glas Sanskog Mosta".

Izvor: