Savladajte li ova tri poteza s maskarom – ekstenzije vam neće trebati

Naravno da svi želimo gušće, duže, deblje trepavice to su valjda jedine dlake na tijelu za koje bismo željeli da rastu kao lude. Čak nam i kosa koja prebrzo raste ide na nerve, jer češće moramo frizeru. Lijepe i zavodljive trepavice možete dobiti u kozmetičkom salonou, ovo je svakako doba ekstenzija, svaka druga djevojka ih ima. Ali šta ako ne želite plaćati i održavati ekstenzije. Ili ako vam je jednostavno odbojna pomisao na umjetne dlake ljepilom nalijepljene na vaše oko?

Uz ova tri poteza maskarom možete dobiti punije, bujne trepavice, prenosi ljepotaizdravlje.ba.

#1 Koristite dvije različite maskare

Koji puta jedna maskara nije dovoljna da postignete željeni efekt. No “mješavina” maskara je sasvim druga priča. Temeljna maskara neka bude laganije teksture i ona će obaviti prvi dio posla: dobro razdvojiti trepavice i lagano ih uviti. Na to dodajte drugu maskaru, gušće teksture koja će trepavicama dati volumen.

Postoje i primeri za maskare koji imaju istu svrhu poput podloge za make-up. Prvo se nanese sloj primera na trepavice pa zatim maskara. Na taj način možeš stvoriti vrlo dramatičan izgled i stvarno upečatljive trepavice.

#2 Pravi pokret

Dok nanosite maskarau iskoristite ovaj trik da ih što više uvijete prema gore jer će tako trepavice izgledati duže i punije.

Dakle, prvo maskaru nanesite na dio trepavica uz kapak, lagano pomjerajući lijevo-desno četkicu. Tako će se maskara savršeno rasporediti, a u isto vrijeme razdvojiti svaku pojedinu trepavicu. Nakon toga povuci uobičajenim pokretom maskaru prema vrhovima trepavica. Naravno, velika je pomoć i uvijač za trepavice.

#3 Obostrani make-up

Takođe, pretpostavljamo da maskaru uvijek nanosite samo na donju stranu trepavica?

Probajte onda ovo. Za efekt gustoće prekrijte trepavice maskarom i s donje strane (kao i uvijek), ali i s gornje strane. Da biste uspjeli izvesti ovaj potonji potez morate zažmiriti na oko koje šminkate, a zatim potegnuti četkicom od korijena prepavice prema dolje. Pametno je staviti papirnatu maramicu ispod oka da ne razmrljate boju po koži.