Seki Aleksić dijagnosticirali dobroćudni tumor: Morala operirati cistu na grudima

Seka Aleksić oduvijek je brinula o zdravlju, zato se veoma zabrinula kada je na dojci napipala čvoriće.

Seka Aleksić oduvijek je brinula o zdravlju, zato se veoma zabrinula kada je na dojci napipala čvoriće.

Na kontroli, na koju je odmah otišla, doktori su rekli da ima izraslinu na dojci. Nije čekala ni trenutak, već je odmah, uz konsultaciju sa stručnjacima, zakazala operaciju.

- Seka se nakon koncerta u Areni potpuno povukla iz javnosti. Nije davala intervjue, a u međuvremenu je držala koncerte širom Evrope. Maksimalno se posvetila zdravlju koje joj je bilo i narušeno zbog stresa koji je pretrpjela oko organizacije koncerta. Iako je sve prošlo itekako uspješno, budući da je ona perfekcionista, morala je da se povuče kako bi se odmorila. Međutim, upravo u trenucima u kojima je sebi priuštila nekoliko dana odmora, Seka je saznala da ima zdravstveni problem. Na kontroli joj je potvrđeno da ima dobroćudni tumor, odnosno cistu na dojci - kaže za "Blic" izvor upućen u situaciju.

Ljekari su Seku savjetovali da operira izraslinu čim joj se ukaže prilika.

Nije čekala ni tren, već ju je operirala prije nekoliko dana na jednoj privatnoj klinici. Budući da je dobro podnijela operaciju, doktori su pjevačicu kratko zadržali, a potom je odmah pustili kući. Uz nju je apsolutno sve vrijeme bio i Veljko, koji se veoma uplašio za Sekino zdravlje. Međutim, ona ga je uvjeravala da će sve biti u najboljem redu, što se ispostavilo kao tačno. Veljko je s njom bio i na operaciji, a nije se odvajao ni nakon operacije.

Pjevačici je savjetovano da miruje nekoliko dana, budući da je operacija ipak uključivala i anestezije, ali i komplikovanu proceduru. Seka je sve ispoštovala i nakon nekoliko dana nastavlja sa nastupima koji su mjesecima unaprijed zakazani.

- Da, tačno je da sam operirala cistu na dojci, to je bila manja hirurška intervencija. Hvala vam što brinete za mene, odlično se osjećam i spremna sam za ljetnju turneju - zaključila je Seka.

 

Izvor: