Službenica im odbila upisati dijete zbog imena: Rekla je da neće uspjeti u životu

.
RODITELJI iz Velike Britanije uložili su žalbu nakon što su im u gradskoj vijećnici odbili upisati sina pod imenom Lucifer.

 

Danu i Mandy Sheldon iz Derbyshirea navodno je rečeno da im sin "neće uspjeti u životu" bude li se zvao Lucifer, nakon čega su, tvrde, odlučili, uložiti žalbu. 

 

Tvrde da nisu religiozni te da su ime izabrali jer znači "nositelj svjetla", ali čini se da je službenike ovo ime prije asociralo na Sotonu.

 

"Bili smo jako uzbuđeni što ga idemo upisati, a žena nas je pogledala sa zgražanjem. Rekla nam je da on neće moći pronaći posao te da će ga učitelji odbijati poučavati. Pokušao sam joj objasniti značenje tog imena, ali nije nas htjela slušati. Čak nam je rekla da je to ime ilegalno u Novom Zelandu te nam predložila da mu damo neko drugo ime, a da ga kod kuće zovemo Lucifer", ispričao je otac Dan za The Sun.

Budući da nije postojala nikakva legalna zapreka da to ime daju svom sinu, na kraju su im žalbu uvažili i dječak se sad zove Lucifer. 

 

"Zaprepastilo nas je ponašanje te službenice. Na kraju ga je upisala, ali preko volje. Mislili smo iskreno da je to lijepo ime i unikatno. Nismo očekivali da će nas maltretirati zbog toga", zaključio je Dan. 

Izvor: