Supruga Rafaela Nadala objasnila zašto se rijetko pojavljuje na njegovim mečevima

rafael nadal

Maria Xisca Perello, supruga Rafaela Nadala, rijetko se pojavljuje na njegovim mečevima, a jednom prilikom objasnila je zašto je odlučila čuvati privatnost.

U razgovoru za magazin The Telegraph kazala je da je odlučila “ostati u sjeni” kako bi zaštitila njihovu ljubavnu vezu. Smatra da bi ometala njegovu koncentraciju kada bi ga pratila na svakom meču.

– Njemu je potreban prostor kada se takmiči, a sama ideja da se motam oko njega čitav dan me umara. Osjećala bih se loše, a onda bi on morao brinuti o meni. Ukoliko bih ga pratila svuda, mislim da bismo imali mnogo povoda za svađu i narušili bismo odnos koji trenutno imamo, ispričala je.

Međutim, Maria se prije nekoliko dana pojavila na Wimbledonu kako bi pružila podršku Rafaelu. Nažalost, on se morao povući jer su ljekari ustanovili da mu je pukao mišić na abdomenu.

Inače, njih dvoje su se zabavljali 14 godina, a vjenčali su se 2019. Prošli mjesec su za magazin Hola potvrdili glasine da očekuju prvo dijete.

– Nadam se da će trudnoća proći u najboljem redu. Nisam navikao pričati o svom privatnom životu. Živimo povučeno. Ne očekujem da će se ovo promijeniti kada beba stigne, kazao je Rafael.