Tiktokerica koja je plakala jer mora raditi od 9 do 17 dobila otkaz

.
Bril je dodala da nije ništa uspjela uštedjeti jer je njena plaća otišla na račune i druge stvari

 

Tiktokerica koja je postala viralna nakon što je kroz suze ispričala koliko joj je teško raditi od 9 do 17 sati dobila je otkaz. Bril (Brielle) je u oktobru privukla brdo komentara zato što se požalila da nema vremena nizašta nakon što je završila fakultet i prvi put se zaposlila.
 

Sada je objavila da je dobila otkaz.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

- Neću sjediti ovdje i plakati, ali otpuštena sam s prvog posla koji sam tražila pet mjeseci i zbog kojeg sam se preselila u Njujork. U biti, nisam ja kriva, prije nego što počnemo - započela je Bril pa objasnila šta se dogodilo.

- Radila sam u startupu i oni nisu imali ono što je potrebno da me obuče i daju mi posao - tvrdi.

Bril je dodala da nije ništa uspjela uštedjeti jer je njena plaća otišla na račune i druge stvari, a, kako navodi, teško joj je sada pronaći novi posao jer je bilo vrijeme praznika.

Zatim je pozvala ljude da je obavijeste o svim otvorenim konkursima u digitalnom marketingu i predložila da bi mogla raditi kao dadilja ili posluživati dok ne pronađe nešto bolje. Nije jasno je li Bril već uspjela pronaći novi posao, ali ljudi u komentarima saosjećaju s njom, piše 24.hr.

"Ovo je realnost današnjeg zapošljavanja, to je suludo", "Imam tri diplome + iskustvo, pet mjeseci nakon diplomiranja ne mogu naći posao. Nisi sama", ''Tako mi je žao... Sve će biti uredu. Počni snimati šta radiš nakon otkaza", pišu joj.

Foto: TikTok