Toyota predstavlja model o kojem su u Europi mogli samo sanjati

Auto

TOYOTA je na europsko tržište dovela Highlander, novo izdanje ogromnog SUV-a sa sedam sjedala. 

Ne samo da je to najveći Toyotin SUV na Starom kontinentu, već je to i najveći SUV model s hibridnim pogonom. I to četvrte generacije kojeg čini 2,5-litarski benzinski motor s Atkinsonovim procesom i prednji i stražnji elektromotor. Ukupno daje 244 KS, po WLTP-u prosječna potrošnja iznosi 6,6 l/100 km – odlično s obzirom na to da se radi o vozilu mase dvije tone. 

Recimo i kako je model postavljen na GA-K platformu, a uz AWD pogon na sve kotače može vuči prikolicu težine dvije tone. Vozaču se daje i  izbor jednog od sljedećih programa: ECO, NORMAL, SPORT i TRAIL.

Nepunih pet metara duljine potvrđuje impozantnu pojavu modela. Postavljen na 20-inčne naplatke, očarat će vlasnike prostranom kabinom: Sedam je sjedala u ponudi, a drugi red se uzdužno pomiče čak 180 mm. Poklopac prtljažnika pokreće se na električni pogon uz aktiviranje pokretom noge, a nudi 658 litara prostora s dodatnim pretincem u podu. Preklapanjem sjedala volumen raste na 1909 litara.

Sve je veliko, pa i središnji zaslon multimedijskog sustava 12,3“ sa satelitskom navigacijom, a tu su i Apple CarPlay i Android Auto, bežično punjenje telefona, ventilacija sjedala i digitalni retrovizor na kojem se prikazuje široka slika.

Toyota Highlander Hybrid na europskim tržištima kreće u prodaju početkom 2021.

Izvor: