U omiljenom dječjem crtiću prvi put spomenut LGBTQ+ par. Mnogi roditelji oduševljeni

.
U popularnom australskom crtiću Bluey, koji se prikazuje na Disney+ i ABC Kids, spomenut je prvi LGBTQ+ par.

 

U finalu treće sezone, epizodi naslova The Sign, gledatelji su primijetili suptilnu naznaku da Blueyjev prijatelj Pretzel ima dvije mame. "Kad je moj zamorac pobjegao, mame su mi rekle da bi se mogao vratiti, ali nije", kaže Pretzel u crtiću. Iako je mnogima ova kratka situacija promaknula, dio gledatelja ju je ipak "uhvatio" i pohvalio na društvenim mrežama.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

"Kada sam prvi put pogledala epizodu, promaknulo mi je. Tek kad sam je opet pogledala s titlovima, primijetila sam da imamo naš prvi gay par. Mislim da je ovo bio jako lijep način za uvesti tu temu u crtić", rekla je jedna tiktokerica koja je na toj platformi pohvalila autore crtića. 

"Konačno! Ovo me tako veseli", "Bravo, to je bila jedina stvar koja je nedostajala u ovom crtiću", "Ovo će toliko puno značiti mom sinu", pišu drugi.

Epizoda rasplakala djecu i roditelje

Inače, u samo tri sezone, koje se sastoje od sedmominutnih epizoda, psić Bluey i njegova obitelj uspjeli su osvojiti srca djece i roditelja iz cijelog svijeta, pa tako i mnogih u Hrvatskoj. The Sign, posljednja epizoda treće sezone omiljenog australskog crtića, u trajanju od 28 minuta, uspjela je rasplakati mnogu djecu, a pouka je dirnula i mame i tate.

Epizoda prikazuje Bluey i cijelu njezinu obitelj kako slave vjenčanje tatinog brata Bandita. Bandit dobiva novi posao, što znači da se psići moraju preseliti, a trenutak kada Bluey shvaća da će napustiti svoj sadašnji život slama srce. Epizoda se zove Znak (The Sign) i odnosi se na znak za prodaju postavljen ispred obiteljske kuće.

Bluey možete gledati na Disney+.

Foto: Press