Umjesto da pomogne tvrtki, državnu pomoć je spiskao na Lamborghini. U zatvoru je

.
SKUPOCJENI Lamborghini nije jedina stvar koju je kupio državnim novcem.

 

29-godišnji Lee Price je u sklopu tzv. PPP programa (Paycheck Protection Program) posudio od države više od 1,6 milijuna USD. Ali umjesto da novac utroši na tvrtku i učini ju jačom u korona krizi, on je novac potrošio na luksuz.

 

Prema službenom izvještaju američkog ministarstva pravosuđa, Price je umjesto plaćanja računa izabrao Lamborghini Urus, a kupio si je i Rolex ručni sat. I tu nije stao jer je odlučio kupiti i Fordov kamionet, model F-350, a ostatak novca je ostavio u noćnim klubovima i striptiz barovima Houstona.

 

Prema zakonu Cares Act koji je na snagu stupio 29. ožujka, omogućena je državna pomoć milijunima Amerikanaca u ukupnom iznosu od dva bilijuna dolara. Njime je omogućena i pomoć malim poduzećima za spašavanje radnih mjesta u ukupnoj vrijednosti od oko 350 milijardi dolara. Radi se o pozajmicama na rok od dvije godine uz kamatnu stopu od 1% te bespovratnim sredstvima u manjoj mjeri za podmirenje određenih troškova tvrtki. Kupovina Lamborghinija tu sasvim sigurno ne spada.

Zaigrani Mike je trenutno lišen slobode, a na teret mu se stavljaju brojna djela, uključujući lažne iskaze pred državnim institucijama, prijevaru i sl.

 

Ima neka tajna veza između prevaranata i luksuznih talijanskih automobila, pa je tako sličnu stvar napravio i 29-godišnji David T. Hines iz Miamija. Tražio je milijune dolara pomoći i na koncu ih dobio od države. Kako bi prebrodio krizu dobio je 3,9 milijuna dolara. Kupio je Lamborghini, ali Huracan. I on je u zatvoru, a država mu je oduzela auto i preostalih 3,4 milijuna dolara.

Izvor: