Sedmični horoskop: Vodolije su pune vjere u sretniju budućnost i to samopouzdanje šire svuda oko sebe

OVAN

21.III – 20.IV

Ljubav: Veliko samopouzdanje tjera vas u potragu za flertom ili avanturom. Nova poznanstva ostvarujete lako, sve oduševljavate svojom spontanom, vatrenom prirodom.

Posao: Napredujete sporije zbog starih problema ili prepreka koje su vam  nametnute. Ipak, imate snage da riješite sve što vas muči. Posebno su korisni kontakti s inostranstvom.

Zdravlje: Energija je u porastu…

 

 

BIK

21.IV – 22.V

Ljubav: Vodite miran, jednoličan ljubavni život. Premalo se trudite oko veze i voljene osobe. Dopuštate da se stvari odvijaju same od sebe, naprosto izmičete partneru…

Posao: I poslovni život odvija se poznatim tokom. Nerijetko radite sa pola snage, mada je obaveza sve više. Pripazite, neko nadgleda vaš rad ili vas želi ograničiti.

Zdravlje: Treba da se rekreirate.

 

 

BLIZANCI

23.V – 22.VI

Ljubav: Osjećate zasićenje u vezi, zbog čega može preovladati napetost. Ako ste zaljubljeni, strahujete od suparnika, patite od ljubomore, koju pokušavate prikriti.

Posao: Vaš poslovni status bitno se popravlja. Lakše ostvarujete plan uz pomoć nekoliko odličnih prilika, koje morate znati iskoristiti. Najzad se oslobađate problema iz prošlosti.

Zdravlje: Jedite dovoljno voća i povrća.

 

 

RAK

23.VI – 22.VII

Ljubav: Nedostaje vam prilika da izrazite osjećanja. Riječi voljene osobe možete krivo shvatiti, pa se potrudite da bolje saslušate ono o čemu govori. Ne budite nespretni.

Posao: Oprezno ulazite u novi projekat. Nije povoljan period za krupnije poslovne zalogaje. Osjećate umor, zasićenje i potrebu za promjenom. Dobro čuvajte važne papire.

Zdravlje: Potrebno vam je više sna.

 

 

LAV

23.VII – 22.VIII

Ljubav: Očekuje vas niz iznenađenja. Društveni život je buran, a relacije s osobom koju volite veoma harmonične. U centru ste pažnje, pa vam preostaje samo da uživate.

Posao: Imate mogućnost da unesete pozitivne promjene u svoj posao. Postoje naznake za veću zaradu, povjerenje kolega i osoba od autoriteta. Sve vam polazi za rukom.

Zdravlje: Odlično se osjećate.

 

 

DJEVICA

23.VIII – 22.IX

Ljubav: Kao da se ne možete opustiti. I kada ste najsretniji, nalazite razlog za nezadovoljstvo partnerom. Vezu dodatno opterećuje davni problem ili obostrana ljubomora.

Posao: Prihvatate i posao koji zahtijeva veći napor, ali motivira vas brza, veća zarada. Ipak, pazite, nemojte nezadovoljstvo sa privatnog plana prenositi u radno okruženje.

Zdravlje: Ne pretjerujte, zabavite se…

 

 

VAGA

23.IX – 22.X

Ljubav: Sedmica važnih susreta. Vaš šarm je neodoljiv za mnoge osobe, što znate obilato iskoristiti. Naravno, ako ste zaljubljeni, voljena osoba je centar vašeg svijeta.

Posao: Pravo je vrijeme da se oslobodite nesigurnosti i sputavajućih normi, koje  vam nameću kolege. Ipak, dosljednim radom možete postići mnogo, naročito na planu finansija.

Zdravlje: Više vremena posvetite samo sebi.

 

 

ŠKORPIJA

23.X – 22.XI

Ljubav: Koračate provjerenim stazama ljubavi. Ostavljate dojam nekoga ko zna šta i koga želi. Osoba koju volite dobro vas poznaje, posvećuje vam sve više pažnje i nježnosti…

Posao: Manje ste aktivni, više razmišljate i gradite temelj za buduće poslovne poteze. Nešto teže se snalazite u zajedničkom radu i ophođenju sa šefovima ili kolegama.

Zdravlje: Pronalazite unutarnji mir.

 

 

STRIJELAC

23.XI – 22.XII

Ljubav: Ovo je period burnih događaja. Šanse za ljubav su primamljive, pa ne znate kamo usmjeriti ljubavnu energiju. Moguće je da se nađete i “između dvije vatre”…

Posao: I pored ljubavnog vrtloga, posao ne ispašta. Zapravo, ne podnosite nerad. Želite sve držati pod kontrolom, planirate svaki potez. Očekuje vas i finansijski napredak.

Zdravlje: Nađite vremena da se relaksirate.

 

 

JARAC

23.XII – 21.I

Ljubav: Nedostatak iskrene komunikacije sa voljenom osobom ispunjava vas sumnjama. Nedostaje vam nježnosti, pomišljate da je ljubav nestala, pa često prigovarate…

Posao: Poslovna sfera je naporna i zahtjevna. Izvjesne tegobe vam stvaraju pojedine kolege ili šefovi. Birajte riječi kod rasprava, ne prebacujte krivicu samo na druge.

Zdravlje: Više pažnje posvetite njezi kože.

 

VODOLIJA

22.I – 19.II

Ljubav: Ljubavni elan je u porastu. U emocionalnom dijelu svakodnevice prati vas sreća, a novo poznanstvo sve je uzbudljivije. Veoma ste sretni, izuzetno zadovoljni i šarmantni.

Posao: Dolazeća sedmica izvrsna je za novi početak. Utjecajne osobe vas štite, imate odriješene ruke, tako da ste u prednosti. Ozbiljan ste kandidat za dobro plaćen posao.

Zdravlje: Oko sebe širite optimizam.

 

Upoznajte ih: Uvijek posebni, drugačiji od svih, iznenađujući, intutivni, puni čovjekoljublja, susretljivi idealisti. U društvu su omiljeni, nastup im je originalan, bez velikih oscilacija u temperamentu. Posjeduju izvanrednu moć zapažanja, osjećajni su i profinjeni. Njihov duhovni život  ispunjen je maštom i imaginacijom.

Puni su vjere u sretniju budućnost i to samopouzdanje šire svuda oko sebe. Kada se zaljube, svu svoju pažnju usmjere na osobu koju vole i nevjerovatno su odani. Uvijek nastoje nečim novim zadržati pažnju voljene osobe, ali ostati nezavisni.

 

RIBE

20.II – 2O.III

Ljubav: Sanjarite o avanturi, želite nemoguće. Ipak, pomirite se sa ljubavnom situacijom kakva jeste, izborite se za ono što realno možete očekivati. Nije vrijeme za promjene.

Posao: Teško koncentrirate misli na obaveze. Prilično ste konfuzni, ljuti na sebe i cijeli svijet. Odnosi sa kolegama zapadaju u krizu, pa se morate iznova dokazivati.

Zdravlje: Imate dovoljno snage za sve.

Izvor: