fbpx Vozač “mazde” policiji tvrdio da je Šabanov automobil izazvao udes

Vozač “mazde” policiji tvrdio da je Šabanov automobil izazvao udes

Home

Vozač “mazde” policiji tvrdio da je Šabanov automobil izazvao udes

Vozač “mazde”, koji je izazvao udes u kojem je poginuo pjevač Šaban Šaulić, prvo je policiji tvrdio da je “seat” u kojem se nalazio pevač zapravo izazvao udes.

Ove tvrdnje prenio njemački sajt Iz.de, piše Blic.

Tridesetčetvorogodišnji vozač “mazde”, koji je bio u alkoholisanom stanju i vozio bez dozvole, tvrdio je da je vozač seata izgubio kontrolu nad vozilom, te da on “nije mogao da izbjegne prepreku, pa je otpozadi udario u njih”.

Pri snažnom udaru, pišu njemački mediji, prtljažnik malog bijelog automobila “izgužvao se kao harmonika, sve do zadnjeg sjedišta”. Oba vozila su naglo skrenula udesno sa kolosjeka i zaustavila se jedno naspram drugog nakon što su udarila u bankinu između suprotnih traka.

Istraga je, međutim, dokazala ko je kriv – 34-godišnji muškarac iz Gitersloa koji je svojom mazdom 6 naleteo na vozilo seat ibiza iz Ofenbaha koje se kretalo ispred njega, a utvrđeno je i da su vozila tek nakon toga skrenula sa trake i udarila u bankinu, prenosi dalje lz.de. Šaban Šaulić, koji se nalazio na mjestu suvouzača u seatu poginuo je, kao i vozač automobila, klavijaturista Mirsad Kerić, koji je preminuo sinoć, dok je Slobodan Boban Stojadinović, koji je sjedio pozadi, povrijeđen.

Istraga je pokazala da je 34-godišnji muškarac iz Gitersloa bio pod jakim dejstvom alkohola i da nije imao vozačku dozvolu. Vozaču mazde je izvađena krv, a oba vozila su zaplijenjena za potrebe istrage.

Stravična nesreća se u dogodila jučer ujutro oko 6.50 na putu A2 u pravcu Dortmunda.

Na mjestu nesreće uočljivi su jezivi prizori. Karoserije oba automobila su potpuno uništene, stakla polupana, a vozila gotovo neprepoznatljiva.

Za vrijeme trajanja ispitivanja nesreće je autoput A2 u pravcu Dortmunda je privremeno zatvoren na pet sati.

Topic
Objavio: Pon, 18/02/2019 - 08:11
Back to top