WhatsApp uskoro uvodi još nekoliko novih opcija

asd
WhatsApp je prošle sedmice predstavio niz noviteta, ali ne staje na tome i već se radi na potpuno novim mogućnostima, koje bi korisnicima trebale donijeti još poboljšanja pa ih zadržati uz tu platformu.

Dosadašnja strategija je palila u tom smislu jer dnevno se pošalje više od stotinu milijardi poruka na globalnom nivou i WhatsApp broji više od dvije milijarde aktivnih korisnika. Dakle, najavljena mogućnost nestajućih poruka naišla je na pozitivne reakcije, baš kao i WhatsApp Pay, koji će poslovnom segmentu dati jednu širu notu.

Svjedočili smo i novitetima oko pohrane podataka, kao i njihovo arhiviranje, što je izvedeno na pregledniji i praktičniji način pa osim što se lakše snaći, troši se manje vremena na rad s tim segmetnom.

A sad slijedi Read Later (pročitaj kasnije) i Mute Video (utišaj video) koji bi također trebali nešto zahtjevnijim i privatnijim korisnicima omogućiti nešto s čime će lakše baratati WhatsAppom tempom koji im odgovara.

Dakle, kao što sama imena kažu, Read Later će korisniku omogućiti pročitati poruke kad želi, bez da stižu obavijesti za njih. Na taj način neće biti smetnji, niti će se korisnika zbunjivati konstantnim pokazivanjem nove obavijesti. Sve što treba učiniti jeste namjestiti unutar razgovora “Read Later” i automatski će se sve čuvati za kasnije čitanje, odnosno, onako kako korisniku odgovara.

Što se utišanog video sadržaja tiče, pošiljatelj će ih moći slati na taj način, ali i postavljati u svoje statuse. Jer, ponekad zvuk nije nešto što baš želimo podijeliti s video sadržajem.

Nije ni to sve, WhatsApp uvodi mogućnost prijave (eng. report) neželjenih poruka, kontakata ili grupa. Na taj način krenut će se u borbu sa spamom i lažnim profilima.

I na kraju, uvodi se podrška za više uređaja, što znači da bi se korisnik mogao istovremeno prijaviti na WhatsApp s četiri različita uređaja, što može biti vrlo praktično.

Izvor: