Život u Bingu na sedam dana: Počinje Bešlagićev "dovoljno lud" izazov, od večeras ima novi dom

K
Omiljenog bh. glumca Enisa Bešlagića ljudi već godinama u slučajnim susretima pitaju gdje živi, "kada se vraća" i ima li ga uopšte u Sarajevu. Ono što je sada već izvjesno jeste činjenica da će on od danas, pa sve do 11. juna živjeti na jednom svima poznatom mjestu - u hipermarketu Bingo.

Ovim neobičnim izazovom počinje Bešlagićevih najuzbudljivijih sedam dana u životu i avantura koju još niko nije doživio, osim možda legendarni Tom Hanks u filmu "Terminal", gdje je u svojstvu glavnog lika, protiv svoje volje, ostao zarobljen na terminalu aerodroma.

Ipak, razlika je to što je Bešlagić svojevoljno pristao na izazov "U Bingu sam 24/7". Iako smo do sada njega navikli gledati kako pravi "smicalice" drugima, sada će se Enis naći u jednoj takvoj ulozi, a javnost će imati priliku pratiti i kako se u njoj snalazi.

Čim je najavio svoj ulazak u Bingo, odmah su uslijedila šaljiva pitanja poput: "Što ti je to trebalo", "Jesu li te to istjerali žena i djeca" i mnoga druga. No, Enis je objasnio o čemu se radi.

"Od jedne šale nastao je izazov. Naime, kada su me zvali da uradim jednu reklamu za Bingo, pitali su me da li sam ikada bio kod njih u šoping centru. Ja sam šaljivo odgovorio: 'Čuj jesam li bio. Pa naravno, tamo je super, može se i živjeti', na šta su mi oni samo rekli: 'Pa živi', i odatle je krenula sva ta priča. Možda nekome može izgledati kao ludost, ali za mene je genijalna ideja i izazov koji se ne odbija", pojašnjava Enis.

Ključeve svog novog "doma" kojeg su mu izgradili uposlenici Binga, Enis zvanično preuzima večeras, a već od sutra počinje njegov život, rad, ali i druženje sa kupcima i gostima u ovom supermarketu.

"Osim što ću boraviti tamo cijeli dan, to ne znači da ću samo uživati u svom domu i bašti koju su mi pripremili, već ću imati i brojne obaveze. Dolazit će mi različiti gosti, sa kupcima ću imati neke igre i takmičenja i tako svaki dan, do 22 sata navečer kada ću ispratiti sve radnike i zaključati Bingo. Ali, tu nije kraj, tako da preporučujem da koga zanimaju dešavanja u Bingu, zaprate sve njihove društvene mreže, a možete i mene zapratiti", kaže Bešlagić.

Ovo je najneobičniji izazov koji se pojavio na našim prostorima, a o kojem se priča širom Bosne i Hercegovine već nekoliko sedmica.

I sam Bešlagić spomenuo je kako je imao puno zanimljivih ponuda u svojoj karijeri, ali da je ova bila "dovoljno luda" i jedna od najkreativnijih. Glumca još jedino brine šta da spakuje u kofer, jer je svjestan da ne putuje ni na Maldive, ni na službeni put, već ide na lokaciju gdje ima sve što poželi. Pita se, čak, da li da kofer uopšte nosi.

Šta Enisa čeka ovom nebičnom i izazovnom putu, kao i to kako će izgledati njegov život u supermarketu, pratite od večeras u 20:30 sati uživo pa tokom narednih sedam dana na Bingovim društvenim mrežama.