Zvijezda omiljene turske serije ima bosansko porijeklo

Turska glumačka zvijezda Canan Ergüder ponovo je osvojila srca bh. publike. Glumicu koju najbolje pamtimo po ulozi Ede iz popularnog turskog serijala “1001 noć”, sada imamo priliku gledati u seriji “Rat ruža”, koja je za kratko vrijeme postala veoma popularna.

No, malo je poznato da Canan koja u  ovoj seriji igra opaku Gulfem Sipahi ima bosansko porijeklo. A prilikom njenog prvog dolaska u BiH prije četiri godine, oktrila je da se u Sarajevu odmah osjećala kao kod svoje kuće, piše Azra.

Iako u Turskoj važi za veliku zvijezdu, Canan ne voli status celebrityja, niti živi na takav način. Paparazzima je praktično nemoguće doći do nje. Jedno vrijeme je živjela u Americi, ali je ipak New York zamijenila Istanbulom. 

– U Americi sam živjela 14 godina, to je veliki period mog života. Sve je počelo sa školom. Prvo sam bila u Pensilvaniji, u malom gradu Lancaster, a onda sam se preselila u New York City, gdje sam magistrirala glumu. I baš kao i svaki drugi glumac i glumica, radila sam kao konobarica u restoranu i nastojala odatle početi glumački posao. A onda je moja sestra, koja je inače iz komercijalnog svijeta, proslijedila moje fotografije jednom reditelju, on ih je proslijedio agenciji, da bi me nakon toga agencija kontaktirala dok sam bila u Americi, i tako se desilo da sam se vratila u Tursku zbog snimanja TV serije. Međutim, nisam mislila da ću živjeti tamo, mislila sam da ću iz Amerike putovati gdje budem imala posao. Nisam ni pomislila da ću se vratiti u Tursku, ali jesam i zato u životu nikad ne treba reći nikad – otkrila je. 

Izvor: