Ministar Damir Gazdić (DF) dao 21.450 KM sportskim klubovima koji više ne postoje

.

Kako se dijele pare iz budžeta Tuzlanskog kantona, ko će dobiti više a ko manje novca, koga treba znati da te pogura na konkursu, samo su neka od pitanja sa kojim predstavnici sportskih kolektiva godinama muku muče.

Za 2024. godinu Vlada Tuzlanskog kantona na čeku sa ministrom Damirom Gazdićem dijelila je novac i šakom i kapom. I aktivnim ali nažalost i neaktivnim sportskim kolektivima saznaje Crna-Hronika.

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona raspisalo je Javni poziv za odabir
korisnika sredstava sa potrošačke jedinice 32010004 – Podrška mladima u 2023. godini za
subvencioniranje troškova mladima za smještaj i boravak djece u predškolskim ustanovama. Sredstva u ukupnom iznosu od 174.500,00 KM, će biti dodijeljena korisnicima koji ispunjavaju uslove Javnog poziva, u skladu sa utvrđenim kriterijima.

U cijeli proces dodjele novca sportskim kolektivima uključit će se i istražni organi Bosne i Hercegovine.

Ministar Damir Gazdić kao ovlaštena osoba ispred Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona  podržao je dva sportska kolektiva koji uopšte ne postoje više.  Univerzitetski košarkaški klub “Student” iz Tuzle dobio je 13.500 KM a Omladinski ženski rukomenti klub “Jedinstvo” Tuzla dobio je 7,950 KM.

I Student kao i Jedinstvo su se ugasili pa se građani sa pravom pitaju, kome ide novac?

Tuzlanski UKK Student je još 2022. godine odustao od igranja u Ligi BiH za košarkaše U septembru ove godine objavljene su informacije o stanju OŽRK Jedinstvo gdje se aktivno govorilo o gašenju kluba, blokiranom računu i neprijavljivanju rukometašica na takmičenje u Prvoj federalnoj ligi

“Dva kluba na kojima je Vlada TK na čelu sa ministrom Damirom Gazdićem
Demokratska fronta Tuzla oprala 21450 KM. Ovi kolektivi više ne postoje i nigdje se ne takmiče. Sve ću prijaviti u SIPA-u kako bi se izvršila istraga.” – izjavio je Mirza Karač na svom Facebook profilu.