Nemanja Vidić otkrio nevjerovatnu cifru koju je Piksi zaradio za dvije godine na klupi Srbije

x

Legendarni Dragan Stojković Piksi je kao selektor odveo Srbiju na dva uzastopna velika takmičenja, Svjetsko prvenstvo 2022. i Euro 2024. godine, a to je zaista "masno" naplatio, otkrio je Nemanja Vidić.


Legendarni Vidić je u razgovoru za NIN otkrio kako ima uvid u isplate uposlenicima Fudbalskog saveza Srbije, a samim tim i uposlenika stručnog štaba nogometne reprezentacije.

"Član sam Skupštine Fudbalskog saveza Srbije, imam pristup informacijama koliko se troši u Savezu i došao sam do podatka da je u posljednje dvije godine na selektora i njegov stručni štab potrošeno 16 miliona eura! To je osam miliona godišnje", rekao je Vidić i dodao:

"Moje pitanje je da li je u redu trošiti novac na taj način? To je ogroman novac. Ne ulazim u kvalitete Dragana Stojkovića, ali pitam, ako trenere koji su radili u Kini i Japanu plaćamo toliko, šta ćemo raditi kada Stojković bude odlazio i kada budemo morali da dovedemo trenera koji je radio u ligama 'petice'? Ako to sutra bude neki naš trener, da li ćemo morati da smanjujemo selektorsku platu? Da li ćemo se pozivati na njegov patriotizam, govoriti kako treba da razmišlja o srpskom nogometu, da učini ustupak, smanji cijenu...", poručio je Vidić.

Ovakva cifra koju su dobili Stojković i saradnici je pomalo iznenađujuća s obzirom da je specijalizovana stranica koja se bavi finansijama u svijetu nogometa Finance Football objavila plate selektora svih reprezentacija koje su igrale na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a prema tim informacijama Stojković na klupi Srbije zarađuje 650.000 eura.

Također, objavljeno je da je Piksi na ime plasmana na Euro dobio bonus u iznosu od 1,14 miliona eura, te se s pravom srbijanska javnost nakon ovog Vidićevog medijskog istupa pita o kakvim se drugim isplatama na Stojkovićev bankovni račun radi.