Nesreća na putu Turbe Travnik: Automobil završio na krovu

.

Saobraćajna nesreća dogodila se na putu Turbe – Travnik u kojoj je učestvovalo jedno putničko motorvno vozilo marke Peugeot.

Iz još neutvrđenih razloga, vozač automobila izgubio je kontrolu nad vozilom, udario u stijenu i izvrnuo se na krov. Kako javljaju čitatelji portala, nema povrijeđenih osoba.

Na vozilu je pričinjena veća materijalna šteta.

Ovo su ostale infomracije iz saobraćaja u BiH.


Povremeno jaki udari vjetra i dalje otežavaju saobraćanje u pojedinim dijelovima naše zemlje. Saobraća se po vlažnom i mjestimično mokrom kolovozu, a upozoravamo na odrone na brojnim dionicama. Posebno izdvajamo magistralne puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Jajce-Banja Luka, Turbe-Karanovac, Novi Travnik-Bugojno, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Kladanj-Živinice-Šićki Brod, Tuzla-Bijeljina, Buna-Masline, Stolac-Neum, Višegrad-Rudo, Rogatica-Ustiprača, Kladanj-Vlasenica, Foča-Gacko i Sarajevo-Foča-GP Hum. Osim odrona, skrećemo pažnju i na moguće granje i oborena stabla usljed jakog vjetra.

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i magistralne puteve: Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Bilješevo-Lašva, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka).

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.


Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja i dalje ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.