Poruke podrške Palestincima čule su se danas i u Bosanskoj Krupi: Budimo njihov glas

.
U Bosanskoj Krupi, u organizaciji neformalne grupe građana te suorganizaciji Palestinske zajednice u BiH je na trgu Alije Izetbegovića u 13 sati održan skup podrške palestinskom narodu, kojem je prisustvovalo nekoliko stotina Krupljana.

Tokom skupa, prisutni su isticali transparente sa natpisima podrške Palestini: "Srami se svijete za svako ubijeno dijete", "Sloboda Palestini", "Budimo njihov glas, jer oni i bez glasa ostaju".

Osim toga, učesnici su nosili i zastave Palestine.

"Danas smo iz Bosanske Krupe poslali poruku podrške narodu Palestine. Poslali smo poruku i onima koji mogu da zaustave sav 'mrak' u Palestini, jer sloboda nije izbor, sloboda je pravo svakog čovjeka na ovom svijetu", poručili su organizatori skupa.

Veliki broj građana sa sobom je donio zastave Palestine, Bosne i Hercegovine i transparente na kojima su ispisane poruke kojima se apeluje na hitni prekid sukoba.

 

Skup podrške Palestincima jutros je u Bosni i Hercegovini održan i u Stocu, a nakon toga i u Zenici gdje se okupilo blizu 2.000 ljudi, a prisutnima se obratio federalni ministar policije Ramo Isak.