Skandalozna odluka sudije razbjesnila igrače Cityja, Haaland potpuno izgubio živce

.

U Manchester Cityju imaju mnogo razloga za frustracije nakon 3:3 remija u derbiju s Tottenhamom na Etihadu, a najviše zbog neshvatljive odluke glavnog sudije Simona Hoopera u nadoknadi vremena.


Građani su opkolili sudiju u četvrtoj minuti nadoknade te je nastala velika gužva budući da nebesko-plavi nisu mogli vjerovati šta se događa pa nema ko nije podigao ton na Hoopera.

Naime, City je krenuo u obećavajuću kontru za 4:3, Rodri je proigrao Haalanda na sredini terena, a Norvežanin je ušao u duel s Emersonom Royalom.

Iako ga je defanzivac Spursa zahvatio zakašnjelim klizećim startom, Haaland je uspio održati ravnotežu i nastaviti akciju te je sudija u tom trenutku ispružio ruku signalizirajući prednost.

U nastavku akcije Haaland je odigrao na Jacka Grealisha koji je bio brži od kompletne defenzivne linije Spursa i krenuo u jedan na jedan situaciju s golmanom Vicariom.

Međutim, Hooper se u tom trenutku oglasio i prekinuo akciju Cityja te vratio loptu kod sredine terena gdje je Royal prethodno faulirao Haalanda.

Haaland, Kovačić i Ruben Dias odmah su krenuli širiti ruke, Guardiola je također reagovao frustrirano kod aut-linije, tribine su reagirale hukovima, ali stvar se više nije dala popraviti.

Foto: X