BUŽIM: Održan 13. Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci povodom obilježavanja 27. godišnjice bitke "Munja 93"

Povodom obilježavanja 27. godišnjice bitke “Munja 93” u Bužimu je održan 13. Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci.

Učešće na ovom turniru je uzelo 6 ekipa i to 4 ekipe iz Republike Hrvatske : KSO SISAK, OKI NOVSKA, OKI MARSONIA te KISO KARLOVAC. Dvije ekipe iz Bosne i Hercegovine OKI BRČKO i KSO BUŽIM. Generalni sponzor ovog turnira je Općina Bužim Općinski Načelnik Mersudin Nanić.

Pored Općine Bužim ovaj turnir su podržali još Ministarstvo za pitanje boraca i ratni vojnih invalida USK-a, Ortosar d.o.o Sarajevo i još mnogi drugi. Organizator turnira je KSO Bužim a za sportske.ba njihov predsjednik NIJAZ ISAKOVIĆ je rekao : U kontinuitetu već 13 godina organiziramo turnir povodom obilježavanja bitke Munja 93. Treba reći da su članovi našeg Kluba Sjedeće Odbojke pored ljudi koji igraju bez tjelesnog nedostatka i Ratni vojni invalidi.

"Danas smo ugostili 6 ekipa a planiramo u budućnosti povećati broj ekipa. Ekipe koje nam dolaze svake godine su OKI Brčko, KSO Sisak i OKI Novska a danas je prvi put nam se pridružila ekipa KISO Karlovac. Kao debitanti na ovom turniru pored lijepe igre i zadovoljstva publike ponijeli su pehar kao Fair Play ekipa KISO Karlovac a njihov trener JURAJ BRAJOVIC nam je rekao : Mi postojimo tek dvije godine, jako smo mlada ekipa. U Buzimu smo prvi put i jako lijepo se osjećamo. Danas nam nije bio cilj rezultat jer smo tek počeli pa nam je cilj razvijanje naše igre. Naravno u našem timu nisu sve Osobe sa Invaliditetom,nego imamo 3 Osobe sa invaliditetom i nekoliko djevojaka koje su igrale odbojku a sad su se pridružile našem timu sjedeće odbojke. Planiramo dolaziti narednih godina i zahvaljujemo se na peharu Fair Play ekipe. Prvo mjesto je zauzela ekipa OKI MARSONIA, drugi su bili KSO SISAK,dok je treće mjesto zauzela ekipa OKI BRČKO", rekao je Mensur Elkasović.