21. Šumatački kros u subotu, 02. oktobra

asd
U organizaciji Atletskog kluba „Krajišnik“ u subotu, 02. oktobra biće održana tradicionalna, jedna od najstarijih sportskih manifestacija ove općine, 21. Šumatački kros.

U koordinaciji sa Atletskim savezom USK-a u sklopu ovog sportskog događaja biće održano i Prvenstvo USK-a u krosu za 2021. godinu na kome će se članovi atletskih klubova s područja Unsko-sanskog kantona boriti za titulu najboljeg u ovoj disciplini. Pored pojedinačne konkurencije održaće se i ekipno kantonalno takmičenje u krosu.

21. izdanje Šumatačkog krosa počinje u 10:00h glavnom trkom u muškoj i ženskoj konkurenciji na 5.000 metara, a nakon tih biće održane i trke najmlađih uzrasta. Start i cilj je kod OŠ „Fadil Bilal“ Šumatac.

Prijave i kotizacija za učešće moguće su do dana utrke. Za sve detaljnije informacije i prijavu možete kontaktirati Zahirovića na broj 061-786-650 ili e-mail: z_velmir@yahoo.com, ili se možete javiti na facebook profil Šumatački kros.

Općinski načelnik Općine Velika Kladuša odredio je privremeni režim saobraćaja na lokalnom putu u Šumatcu, radi održavanja 21. tradicionalnog takmičenja Šumatački kros. Privremeni režim saobraćaja određen je u vrijeme održavanja Šumatačkog krosa, u terminu od 09:45h do 12:45h.

Image
gr