31. kolo Premijer lige BiH: Odlučuje li se danas utrka za titulu i plasman u Evropu

Trideset prvo kolo BH Telecom Premijer lige BiH igra se danas, a svih šest susreta bit će odigrano u istom terminu od 17 sati.

Lider na tabeli Sarajevo putuje u Banoviće, gdje će ovog puta Tuzla City biti domaćin zbog zauzetosti stadiona Tušanj. Bordo tim je u prethodnoj sedmici demonstrirao silu i savladao Široki Brijeg rezultatom 3:0 u prvoj utakmici finala Kupa BiH. Revanš se igra naredne srijede, pa je Musemić za duel sa Tuzlacima malo izmiješao sastav, kako bi ekipa odmorna dočekala revanš.

Varešanovićev tim je u prethodnom kolu savladao GOŠK, a sigurno da bi mu bod ili sva tri iz ovog duela dodatno poboljšala situaciju na tabeli i gotovo sigurno osigurala opstanak u ligi i naredne sezone, iako je on i sada već izvjestan, prenosi Oslobođenje.ba.

Čelik, koji je sjajno otvorio proljetni dio, a potom naglo pao u formi, dočekuje jedinog pratioca Sarajeva, mostarski Zrinjski. Zeničani bi pobjedom "osigurali" titulu Bordo timu, ali bi istovremeno povratili poljuljano samopouzdanje.

Mostarci koji deklarativno čestitaju Sarajevu titulu prvaka, potajno se nadaju čudu i eventualnom preokretu u borbi za titulu. Svjesni su u Mostaru da se šanse mjere u promilima, ali ne žele odustati od borbe dok god za nju postoje šanse.

"Derbi za Evropu", tako možemo nazvati duel Radnika i Željezničara koji se igra na Gradskom stadionu u Bijeljini. Plavi sa Grbavice imaju meč loptu, jer bi pobjedom stigli na korak od plasmana u Evropu i ostvarili svoje ciljeve, dok i domaći imaju svoje kalkulacije.

Obje ekipe se nalaze u dobroj formi i seriji rezultata, a Radnik je još uvijek jedina neporažena ekipa ovog proljeća u Premijer ligi BiH.

Željezničar se koliko-toliko konsolidovao i Osim je uspio da sklopi tim koji ne igra spektakularno, ali skuplja bodove. Međusobni respekt između dvije ekipe je veliki, a ko će u konačnici slaviti ostaje da se vidi.

Široki Brijeg je doživio debakl na Koševu u prvoj utakmici Kupa BiH, a već ga očekuje gostovanje u Doboju kod Kaknja. Tim iz Heregovine ima komotnu situaciju na tabeli, pa će Sedloski sigurno promiješati svoj tim, ne bi li ključne fudbalere odmorio prije revanš duela sa Sarajevom. Domaći su bez velikog pritiska i moći će opušteno igrati i probati doći do pobjede u ovom duelu.

Zvijezda 09 dočekuje ekipu GOŠK-a, koja je porazom u prethodnom kolu i zvanično napustila društvo najboljih. Trebao bi to biti lagan zadatak za ekipu iz Etno sela Stanišići.

Drugi davljenik Krupa još uvijek ima teoretske šanse za opstanak i sigurno da u Tuzlu stiže sa jasnom namjerom da dođe do pobjede i tri boda, koja ih još uvijek ostavljaju u igri za nastup u eliti i naredne sezone.

Sloboda koja je ostvarila primarni cilj ove sezone, a to je opstanak u ligi, bez ikakvog imperativa dočekuje ovaj susret, a Nalića dodatno raduje činjenica da će nakon dugo vremena imati sve igrače na raspolaganju.

Svi dueli 31. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine se igraju od 17 sati.