40.000 ljudi se pita – kako je ostalo 0:0!?

r
Ima utakmica sa četiri i više postignutih golova u kojima je viđeno manje šansi od ove večeras pred 40.000 zbunjenih navijača na vjetrovitom "Del Mareu".

Nikome nije bilo jasno kako je u pretposljednjoj utakmici 30. kola Serije A ostalo: Lecce – Roma 0:0.

Revija promašaja u kojoj je svaki tim mogao da postigne najmanje dva gola, ako ne i više, završena je udarcem inspirisanog Remija Odana. Francuz je ljevicom sa 25 metara duboko u nadoknadi vremena uzdrmao prečku iznad glave Mileta Svilara i tako propustio priliku da nanese tek drugi poraz Romi u prvenstvu pod vodstvom Danielea De Rossija.

Ovako, u desetoj utakmici od kada je legendarni fudbaler rimskog kluba zamijenio Josea Mourinha na klupi, „vučica“ tek treći put nije pobijedila, a prvi put nije postigla pogodak.

Do večeras, Roma je imala poraz od Intera, remi sa Fiorentinom i sedam prvenstvenih pobeda, pa se u Rimu ponovo razmišlja o Ligi šampiona, iako je fantastična Bologna i dalje na pet bodova prednosti nakon današnje rutinske pobjede nad Salernitanom na „Dal’Ari“.

Ekipa trenera Luke Gottija uputila je 27 udaraca na utakmici, od kojih je šest išlo u okvir Svilarovog gola, a jedan završio na „gredi“.

Pored Odana, stativu je pogodio i lijevi bek Rome, Angelino, dok je najbolju šansu na utakmici propustio Nikola Žalevski sredinom drugog poluvremena, kada nije uspio da ubaci loptu u praznu mrežu.

Rezultati 30. kola:

ponedjeljak

Bologna – Salernitana 3:0 (2:0)
/Orsolini 14, Saelemaekers 44, Lykogiannis 90+2/

Cagliari – Verona 1:1 (0:1)
/Sulemana 74 – Bonazzoli 30/

Sassuolo – Udinese 1:1 (1:1)

/Defrel 41 – Thauvin 44/

Lecce – Roma 0:0

Inter – Empoli 20.45

 

Foto : Arhiva