8 Neretva media ragata

regata

 

U okviru obilježavanja Dana grada Konjica organizirana je, sada već tradicionalno, i osma Neretva MEDIA Regata. Predstavnici medija iz cijele Bosne i Hercegovine, njih 50, prisustvovalo je predstavljanju rezultata projekta Welcome to Konjic unutar objekta D0 ARK / Titov bunker, gdje su imali priliku saznati više o svim aktivnostima kao i prisustvovati ceremoniji otvaranja Centra za posjetioce na ovoj lokaciji.

Nakon toga je upriličeno otvaranje Regate, kroz kreiranje timova za takmičenje, koje je održano u nedjelju 25.06.2023. Samom takmičenju pristupilo je 27 medija, sa po dva predstavnika, tako da je Neretvom zaplovilo 7 čamaca koji su se borili za prvo mjesto. Ovogodišnju regatu obilježilo je obaranje rekorda prethodnih regata, najbrži čamac se spustio od Glavatičeva do Džajića za 1h i 21min, što je za 6 minuta bolje vrijeme od prethodnog rekorda. Ovim čamcem upravljali su predstavnici tri medija, magazina Furaj.ba, TikTok influencer Elma Papić i fotograf Amer Burko.

Zadovoljstvo je znati da će svi učesnici prenijeti informaciju o ovom vikendu, da će promovirati Konjic i aktivnosti koje se nude na ovom području.

Osnovni cilj UG Zelena Rijeka, koji je nosilac organizacije Neretva MEDIA Regate, jeste zaštita životne sredine i prirodnih ljepota Konjica, kao i promocija turističkih potencijala. Cilj održavanja Neretva MEDIA Regate jeste očuvanje prirodnih ljepota i promocija grada Konjica kao destinacije, te skretanje pažnje na važnost zaštite životne sredine. Održavanje Neretva MEDIA Regate dijelom je manifestacija “Dani Grada Konjica” i veliku podršku nam pruža upravo Grad Konjic sa gradonačelnikom na čelu, kao i Razvojnom agencijom Prvi korak.

Za više informacija o samom događaju i udruženju posjetite web stranicu www.zelenarijeka.ba ili nas pronađite na Facebook-u pod imenom Zelena Rijeka Konjic.