8.septembra utakmica Jedinstvo-Željezničar

Na stadion Nogometnog kluba Jedinstvo stiže premijerligaš, FK Željezničar iz Sarajeva.

Utakmica je revijalnog karaktera, jer bihaćki klub ove godine puni 100 godina postojanja,

Davne 1919.godine, osnovan je Nogometni klub Jedinstvo iz Bihaća. Ovaj stogodišnjak, ujedno je i jedan od najstarijih sportskih kolektiva u našoj zemlji, a u svojoj istoriji doživio je i uspone i padove.  Uprava kluba pod Borićima poziva sve navijače, ljubitelje dobrog nogometa da dođu na utakmicu i time uveličaju proslavu stogodišnjice postojanja Jedinstva.

Image

Vlado Jagodić, trener crveno-bijelih poziva i  privrednike grada na Uni da podrže Jedinstvo, jer se ovih mjeseci radi na pomlađivanju ekipe koja bi mogla napokon klub odvesti u BH Premijer ligu.

Sulejman Krpić, kapiten Željezničara iz Sarajeva također smatra da Jedinstvo zaslužuje svoje mjesto u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a utakmicu vidi kao kvalitetno ispitivanje snaga. Mi se zahvaljujemo Upravi Jedinstva koji su se sjetili upravo Želje kada su razmišljali o proslavi svog velikog jubileja, stogodišnjice postojanja kluba, kaže Ivica Osim, trener plavih.

Image

Željo nakon šest godina dolazi na travnjak pod Boriće i biće ovo sjajna sportska priča, a utakmica će biti odigrana 8.septembra s početkom u 17:30 sati.