AC Milan pred dovođenjem sedmog pojačanja ovog ljeta

s
AC Milan do sada je ovog ljeta u svoje redove doveo šest fudbalera, a na pragu je da dovede i sedmog i to iz španske Primere.

 

Nakon što su već uspjeli da na San Siro dovedu golmana Marca Sportijela, desno krilo Luku Romera, centralnog veznog Loftus-Cheeka, napadačkog veznog Tijjanija Reijndersa, napadača Noaha Okafora i krila Christiana Pulišića, Rossoneri se pojačavaju iz LaLige. 

Prema novinaru Fabriziju Romanu, Samuel Chukwueze je sve bliže potpisu sa AC Milanom. Desno krilo, koje je prošle sezone registrovano u Villarealu, ovog ljeta stiže na San Siro.

Nigerijac je cijelu svoju karijeru proveo u Španiji. Tako je u prve dvije sezone kao profesionalni igrač Chukwueze odigrao 20 mečeva za drugi tim "Žute podmornice" za koji je postigao 4 gola i pružio 2 asistencije, a kasnije je sakupio 207 mečeva za prvi tim Villareala te je postigao 21 put i upisao 31 asistenciju.

U zamjenu za Chukwuezea, Milan će platiti Villarrealu 20 miliona eura. Određeni bonusi bi također mogli biti uključeni u transakciju, ali oni će se utvrditi u narednih nekoliko sati.

Chukwueze je prošle sezone odigrao 50 utakmica za Villareal u svim takmičenjima i postigao je 13 golova i podijelio 12 asistencija u dresu.

Za reprezentaciju Nigerije, u kojoj je debitovao 20. novembra 2018. godine, Chukwueze je nastupio na 28 utakmica i postigao 4 gola.

Samuel Chukwueze može inače nastupiti na obje strane napada, ali i kao centralni napadač, te će tako ekipa Milana dobiti pravog univerzalca.