Advokat otkrio istinu: Dani Alves je lagao, pokušao je sakriti nevjerstvo od supruge

sa

Advokat Danija Alvesa - Cristobal Martell, kaže da je ovaj brazilski nogometaš dao prvobitno lažnu izjavu kako bi pokušao sakriti nevjerstvo supruzi Joani Sanz.

Manekenka i supruga brazilskog nogometaša prvobitno je pružala podršku svom suprugu nakon što je optužen za silovanje djevojke u jednom noćnom klubu u Barceloni, no čini se da bi se situacija po tom pitanju mogla promijeniti, posebno nakon iskaza njegovog advokata koji je potvrdio odnos.

Kako je rekao advokat, njegov klijent je prvobitno negirao da je imao seks s neimenovanom djevojkom 30. decembra u noćnom klubu, a lažni iskaz dao je kako bi pokušao sakriti prevaru.

"Bio je u šoku! Pokušao je sakriti svoju nevjeru od supruge", rekao je advokat španskim medijima, a prenosi Corriere dello Sport.

Alvesa je optužila djevojka koja je s njim bila u društvu 30. decembra u jednom noćnom klubu, a koja je u iskazu policiji rekla kako ju je Brazilac odveo u toalet, tamo zaključao i seksualno napastvovao.

Ovaj nogometaš je tokom karijere igrao za Sevillu, Barcelonu, Juventus, PSG i Sao Paolo te je najtrofejniji igrač u historiji nogometa.