Ahmedhodžićev Sheffield je doživio najveću bruku ikada, srušen je nevjerovatan rekord

sport
Jučerašnji dan u Premier ligi ostat će upamćen zauvijek jer je u jednoj utakmici osam različitih strijelaca postiglo golove za jedan tim, što je i apsolutni rekord takmičenja.

 

Jedan gol Newcastleu je nedostajao da upiše najveću pobjedu u historiji Premier lige. Svrake su rezultatom 8:0 slavile na gostovanju Sheffield Unitedu, a rekord ostaje pobjeda Leicestera nad Southamptonom rezultatom 9:0.

Ipak, po jednom nevjerovatnom rekordu ova utakmica ostat će upamćena. Svih osam pogodaka postigli su različiti igrači, što je podvig za historiju, koji se nikada nije desio, a trebat će dugo da se ponovi nešto slično.

Redom su pogađali Matty Longstaff, Dan Burn, Sven Botman, Callum Wilson, Anthony Gordon, Miguel Almiron, Bruno Guimaraes i Alexander Isak za neviđen debakl u najjačoj ligi svijeta koji pokazuje veliku razliku kvaliteta između Championshipa i Premier lige. Ujedno, jučerašnji poraz najteži je u historiji na domaćem terenu za popularne Oštrice.

Sheffield United našeg Anela Ahmedhodžića rutinski je odradio posao prošle godine u Championshipu i bez ikakvih problema izborio plasman u elitu. Velikih pojačanja nije bilo, na Bramall Laneu očekivali su da se mogu boriti s rivalima u Premier ligi, ali je evidentno da je to nemoguće nakon svega šest kola.

Oštrice imaju samo jedan bod i čini se kao da su u elitnom rangu "zalutali". Na Bramall Laneu nadaju se čudesnom preokretu kako bi pokušali izboriti opstanak u društvu najboljih. Uz mnogo sreće, bit će im potrebno i da ulože adekvatan novac tokom zimskog prijelaznog roka.

Foto: Twitter

 

FOTO