Al Hilal nudi Džeki milione, a u Feneru zabrinuti jer klubovi iz S. Arabije prate još jednu zvijezdu

.
Igra u odličnoj formi

 

Edin Džeko na ljeto bi mogao napustiti Fenerbahče jer su se pojavile informacije da je saudijski Al Hilal zainteresovan da dovede iskusnog bh. reprezentativca. No, to nisu jedine loše vijesti za turskog velikana jer čini se da Džeko nije jedini koji bi na ljeto mogao napustiti Fener i krenuti put Saudijske Arabije.

Iako je Džeko u Fenerbahče stigao tek prošlog ljeta kao slobodan igrač čini se da bi bh. napadač mogao već na kraju sezone spakovati kofere i ponovo promijeniti klub.

Naime, turski mediji objavili su jučer da se Džeko nalazi na meti Al Hilala, te da su čelnici saudijskog kluba ozbiljno zainteresovani da reprezentativca Bosne i Hercegovine dovedu u svoje redove.

Navodno, Al Hilal nudi Džeki ugovor na godinu dana uz mogućnost da isti produži na još jednu sezonu, te čak godišnju zaradu od 11 miliona eura koju Dijamant nije imao ni u svojim najboljim danima.

Iako Džeko ima s Fenerom ugovor do ljeta 2025. godine jasno je da odlazak u Al Hilal neće biti problem ukoliko on odluči da ide. Al Hilal bi za Džeku morao da plati obeštećenje, ali navodno isto ne bi trebalo iznositi više od 10 miliona eura što je za bogate vlasnike saudijskog kluba prava "sića".

Turci već pišu da je Džeko bliže odlasku nego ostanku u Fenerbahčeu jer se takva bogata ponuda ne može odbiti, ali da će čekati kraj sezone za konačnu odluku jer cijeli fokus sada je na tome da Fener pokuša osvojiti titulu prvaka Turske.

Međutim, ono što je problem za čelnike Fenerbahčea jeste informacija da Džeko navodno nije jedini prvotimac turskog velikana koji bi na ljeto mogao spakovati kofere i krenuti put Saudijske Arabije.

Mediji u Turskoj objavili su jutros da je pored Džeke na meti pojedinih saudijskih klubova i brazilski veznjak Fred koji igra u sjajnoj formi otkako je ljetos stigao u Fenerbahče.

Fred je stigao u Fener iz Manchester Uniteda za skoro deset miliona eura i pokazao se kao odlično pojačanje. Ima ugovor do ljeta 2027. godine, no iznenađujuće bi nakon samo godinu dana mogao napustiti Istanbul.

Navodno, i Fred je želja pojedinih klubova iz S. Arabije i oni će pokušati dovesti Brazilca na kraju sezone. Sigurno je da milionima saudijskih klubova teško da će i Fred moći da odoli što se u Fenerbahčeu najviše pribojavaju.

Turski mediji navode da odlazak Džeke i ne bi bio toliki udarac, no ako Fred napusti klub to će biti druga priča.

Brazilac se pokazao kao odlično pojačanje jer je u dosadašnjem dijelu sezone na 26 mečeva zabio dva gola i upisao sedam asistencija. Dolazak u Fener za njega je bio pun pogodak, no da li će nakon samo jedne sezone promijeniti sredinu ostaje nam da vidimo.

Što se tiče Džeke on je za Fenerbahče na 37 mečeva zabio već 22 gola i ima još devet asistencija, te je pokazao da i pored toga što ima 38 godina i dalje može igrati na vrhunskom nivou.

Ukoliko Fener ne uspije osvojiti titulu prvaka Turske nakon ogromnog novca koji je uložen u ekipu ljetos jasno je da bi moglo biti dosta odlazaka iz ovog kluba na kraju sezone