Al-Nassr zakazao ljekarski pregled za Ronalda, oglasio se i šef saudijskog kluba

.
Al-Nassr je zakazo ljekarski pregled za Cristiana Ronalda, a šef kluba Marcelo Salazar potvrdio je da su s portugalskim nogometašem u pregovorima o velikom ugovoru.

 

Ima dosta toga za raspravu i za klub i za 37-godišnjaka, a Salazar kaže da su to pregovori golemih razmjera.

Ronaldo navodno ima ponudu od 200 milione eura godišnje na stolu, ali SunSport tvrdi da on tek treba odlučiti hoće li se pridružiti klubu ili ne.

Čini se da je Al-Nassr uvjeren da će se transfer dogoditi, čak je i rezervisao ljekarski pregled za Ronalda i smještaj za njegove predstavnike, navodi CBS Sports.

Tvrde da je klub optimističan da bi se posao mogao finalizirati za otvaranje januarskog prijelaznog roka.

Formalnosti su navodno riješene i Ronaldo bi dobio veliku ulogu u smislu vođenja Al-Nassra i potencijalne kandidature Saudijske Arabije za domaćina Svjetskog prvenstva 2030.

Šef kluba Salazar odbio je isključiti mogućnost sklapanja dogovora.

"Nije mi dopušteno reći da ili ne. Pričekajmo da vidimo kako će se stvari odvijati do kraja godine. Kao što vidite, radi se o pregovorima golemih razmjera, ne samo za klub, nego i za državu i za svjetski nogomet, a koje moraju voditi viša tijela. Ono što mogu reći je da je Ronaldo jedan od najboljih u historiji nogometa. Uvijek mi je bio primjer kao sportista, zbog volje koju pokazuje za pobjedom. A onda sam, kao portugalski građanin, uvijek navijao za njega", rekao je za Flashscore.

Ronaldo trenutno nema klub nakon što mu je raskinut ugovor u Manchester Unitedu poslije njegovog eksplozivnog intervjua s Piersom Morganom.

 

Foto: Twitter