Aleksander Arnold protiv Čelzija juri veliki jubilej

Foto: Avaz
Derbi 21. kola danas igraju Čelzi i Liverpul..

U okviru 21. kola engleske Premijer lige danas je na programu četiri meča, a kao "šlag na tortu" je posljednji duel dana, kada se od 17:30 sastaju Čelzi i Liverpul. 

Pravi derbi i okršaj drugoplasirane i trećeplasirane ekipe. Ovo bi mogla biti posebna utakmica za dvojicu igrača Liverpula, naročito za Trenta Aleksandera Arnolda (Alexander) kojem će današnji meč biti jubilarni 200. u dresu Liverpula. 

On je za "Redse" debitovao u oktobru 2016. godine, a od tada je postigao 12 golova i zabilježio 53 asistencije. Tako bi Arnold postao 114. igrač Liverpula koji bi došao do brojke od 200 nastupa u crvenom dresu, a 4. najmlađi poslije Majkla Ovena (Michael Owen), Robija Faulera (Robbie Fowler) i Fila Tompsona (Phil Thompson).

Njegov saigrač Fabinjo (Fabinho) bi također trebao doći do velikog jubileja. Naime, današnja utakmica za Brazilca će biti 100. u dresu Liverpula u Premijer ligi.U jednoj ovakvoj utakmici nema favorita, ekipe su u bod razlike - Čelzi ima 42, ali i utakmicu više, što se vidi i po koeficijentu koju je za svoje igrače spremila kladionica Mozzart.