Alexis izabrao broj u Interu i otkrio zašto je napustio Manchester United

Čileanski reprezentativac Alexis Sanchez preselio je nedavno u Milano.

On je dres Manchester Uniteda zamijenio dresom Intera gdje je također izabrao broj 7, a u intervjuu za BBC otkrio je zašto je napustio Old Trafford i došao na Giuzeppe Meazzu.

"Vrlo sam sretan što sam igrao za Manchester United, uvijek ću to govoriti. To je klub koji je osvojio najviše trofeja u Engleskoj. Kada sam otišao u Arsenal, bio sam sretan. Ali, United je bio tim koji je rastao u tom trenutku, kupovao je igrače kako bi nešto osvojio. Htio sam im se pridružiti i osvojiti sve. Ne žalim što sam tamo prešao", kaže Alexis i otkriva šta mu je to smetalo na Old Traffordu.

"Bio sam sretan u Manchesteru, ali uvijek sam govorio prijateljima: "Želim igrati". Nekada sam igrao 60 minuta i sljedeći meč ne bi igrao. Ne znam zašto. Nakon Copa Americe bio sam razočaran jer mi trener nije pružao šansu za igru. Trebate njega pitati zašto je to tako, ne mene", rekao je Čileanac.

On je jedno od četiri velika pojačanja Nerrazzura ove sezone. Prvo je došao trener Antonio Conte, pa štoper Diego Godin, a zatim i napadač Romelu Lukaku. Od kluba se, barem za sada, oprostio Mauro Icardi koji je otišao na posudbu u PSG,prenosi Sportsport.