Alkaraz ništa ne prepušta slučaju: Španac dominanatno savladao Rubljova

l

Španski teniser Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz) je dominantno savladao Andreja Rubljova u meču Crvene grupe ATP Finala u Torinu rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 6:2.

Sjajni Karlitos se tako oporavio od iznenađujućeg poraza od Zvereva u prvom kolu, a i ostavio sebi priliku za prolazak u narednu fazu takmičenja.

U prvom setu meča oba tenisera su odlično igrala svoje servis gemove i to je trajalo do 11. gema, kada je Alkaraz iskoristio svoju drugu brejk šansu, te je nakon toga potvrdio osvajanje prvog seta u svom servis gemu.

Igra Rubljova se nakon toga u potpunosti raspala, pa je Alkaraz na samom startu drugog seta napravio brejk, a nakon toga i poveo 2:0 u drugom setu. Novi oduzeti servis ruskog tenisera došao je u sedmom gemu, a nakon toga je Alkaraz i osigurao pobjedu.

Alkaraz je sada na omjeru od po jedne pobjede i poraza, dok je Rubljovu ovo drugi poraz i on je izgubio sve šanse za prolazak u polufinale ATP Finala u Torinu.

Španac će u posljednjem kolu igrati protiv Danila Medvedeva, dok će se ruski teniser sastati sa Aleksanderom Zverevom (Alexander).