Allegri 'žrtvuje' nekoliko fudbalera, a među njima je i Miralem Pjanić

Cristiano Ronaldo nije uspio u prvoj sezoni odvesti Juventus do trofeja Lige prvaka.

Stara dama je pet kola prije kraja osigurala osmu uzastopnu titulu prvaka Italije, ali su u Ligi prvaka zaustavljeni od čudesnog Ajaxa u četvrtfinalnom duelu.

Nakon novog neuspjeha na evropskoj sceni, gdje Juve naslov najboljeg tima Starog kontinenta čeka već 23 godine, tokom ljeta će se desiti određene promjene u ekipi.

Naredne sedmice planiran je sastanak trenera Massimiliana Allegrija sa prvim čovjekom kluba Andreom Agnellijem, a tema razgovora će biti promjene unutar tima.

Allegri je, prema tvrdnjama italijanskih medija, spreman da se odrekne određenih igrača i to kako bi Cristianu Ronaldu doveo pomoć u ofanzivnom dijelu ekipe, prenosi SportSport.ba.

Tako će na sastanku predsjedniku Agnelliju saopštiti svoje želje za ljeto. Napadački dio tima želi ojačati napadačem Intera Maurom Icardijem i ofanzivcem Fiorentine Federicom Chiesom.

To su dvojica fudbalera koje Allegri silno želi u ekipi, a kako bi se uspjeli završiti njihovi transferi bez većih problema, Juventus će morati i da proda određene fudbalere.

Na listi fudbalera kojih se trener Bianconera spreman odreći nalazi se i bh. fudbaler Miralem Pjanić. Pored njega tu su još Paulo Dybala, Alex Sandro i Douglas Costa, pa će Juve očigledno doživjeti velike promjene tokom ljeta.

Prodajom ovih fudbalera stekli bi se uslovi za dovođenje Icardija i Chiese. To je glavni cilj Stare dame ovog ljeta, a vidjet ćemo šta će se na kraju konkretno desiti.

Više će se sasvim sigurno znati nakon sastanka predviđenog za narednu sedmicu, ali sve je izvjesnije da će Miralem Pjanić od naredne sezone igrati negdje drugo.