AMAR CERIĆ U BANJALUČKOM BORCU

amar
Amar Cerić, koji je uspješnu karijeru počeo u Nogometnom klubu „Podgrmeč“, jučer je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa premijerligašem Borcem iz Banja Luke.

 

Ovom mladom i izuzetno talentiranom nogometašu i juniorskom reprezentativcu želimo puno sreće u novoj sredini. Amar Cerić je jučer u u prostorijama FK „Borac“ Banja Luka potpisao ugovor sa ovim bh. premijerligašem.

Za ovog mladog i perspektivnog nogmetaša ovo je prvi profesionalni ugovor i potpisan je na tri godine. Pomenimo, Amar je karijeru počeo u Nogometnom klubu Podgrmeč, a u Borac je prešao iz prijedorskog Rudara gdje je veoma uspješno nastupao u junirskoj selekciji. Ipak, treba naglasiti, da je mladi Cerić na sebe pažnju prvikao nakon dobrih partija na priprema reprezenatcije BiH U- 19 gdje se pokazao u odličnom izdanju.

Nakon povrtatka iz Zenice imao je nekoliko ponuda, a on se odlučio za Borac u kojem će imati dobre uslove za rad i daljni napredak. Kako nas je upoznala Amarova majka Elvira, treneri u Borcu su se iznenadili njegovim nogometnim umijećem, na sprovedenim testiranjima svih igrača bio je jedan od najboljih i uvršten je u prvih 18, a sad je na njemu da se izbori u tim među 11.

Amar je vać danas sa igračima Borca otputovao na pripreme na Zlatibor. Na kraju, Amaru čestitamo na prvom profesionalnom ugovoru uz želje da ga zdravlje i sreća prate i mnogo dobrih igara i golova u crvenoplavom dresu, te da i u Banja Luci postane miljenik navijača kao u Prijedoru i svom Sanskom Mostu.