Amar Osim: Analizirali smo utakmicu sa Slobodom, neke stvari moramo dramatično popraviti na Pecari

Trener Željezničara Amar Osim dao je izjavu nakon meča:

"Šta ću komentarisati, Sutjeska je nakon što je ispala u Drugu ligu RS-a izgubila igrački kadar i faktički igra s djecom. Oni su naš prijateljski klub i to je najveći razlog što smo ih zvali", rekao je Osim i dodao:

"Danas nije bilo plana utakmice, protivnik nam ne može ni u jednom segmentu parirati, mogli smo se malo istrčati pokušati odigrati stvari koje inače ne možeš, dati koji gol i čak ni tu nismo bili previše efikasni u odnosu na situacije koje smo imali, pogotovo u drugom poluvremenu. Tek na kraju smo dali četiri gola, ali dobro", ističe Osim, prenosi Oslobođenje.ba.

"Analizirali smo već utakmicu sa Slobodom i neke segmente ćemo dramatično morati popraviti kako bi u Širokom napravili nešto. Oni su u nekakvoj situaciji koja nije baš sjajna, koja može biti dvostruki mač. Mogu biti super motivirani ili premotivirani, ali to je već njihov problem. Mi moramo biti bolji nego što smo bili protiv Slobode, pokušati vratiti energiju koju smo imali u zadnjim utakmicama prije Slobode. Bez energije ne možeš ništa i ona je bila glavni razlog zašto smo u utakmicama prije Slobode uspijevali slomiti protivnika", zaključio je trener Željezničara.