Samir Efendić: Ove sezone ambicije su veće , želimo biti prvi u gradu

Fudbaleri Tuzla Cityja u srijedu su u Srebreniku protiv Gradine odigrali prvu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za narednu sezonu u Premijer ligi. Tim povodom razgovarali smo sa Samirom Efendićem, standardnim fudbalerom Tuzla Cityja iz prošle sezone.

“Krenuli smo jako agresivno. Ciljevi su dosta veći nego prve sezone kada je bilo privikavanje na Premijer ligu. Dolaskom novih igrača sigurno da se želimo pokazati u boljem svjetlu”, rekao je za “Sportske.ba” Samir Efendić.

Tokom pauze došlo je i do promjene trenera. Umjesto Mirze Varešanovića sada je tu Milenko Bošnjaković, koji je ranije nekoliko sezona radio u ovome klubu.

“Trener dobro poznaje klub, ljude u klubu i dugo godina je radio tu. Ima prednosti sigurno, poznaje igrački kadar i vjerujem da će se dobro snaći i da će nas sreća poslužiti”, nada se Efendić.

Ciljevi Tuzla Cityja su dosta veći u odnosu na prošlu sezonu, a svakako jedno od pitanja je i ko će biti bolje plasiran na tabeli od dva tuzlanska kluba.

“Želimo ove sezone da budemo što bolji. Očekivanja od ljudi u klubu je da bude dosta boljih igara i da bude bolji plasman na tabeli. Što se tiče gradskog derbija to da budemo ispred Slobode sigurno da je veliki cilj i podstrek da mi budemo prvi u gradu u odnosu na Slobodu", zaključio je Efendić.