Amerikanac završio sa unakaženim licem: Emet je preskupo platio pobjedu nad Katarom

.
Bio je to jako neizvjestan meč koji je lako mogao otići i na drugu stranu, ali Emet je na koncu izašao kao pobjednik

Emet je tokom davanja izjava bio neprepoznatljiv

FOTO: TWITTER

Možda i najveću, a svakako najbitniju pobjedu u dosadašnjoj karijeri upisao je Džoš Emet (Josh Emmett) na sinoćnjoj UFC on ESPN 37 priredbi.

Emet je došao je do petog uzastopnog slavlja, a podijeljenom sudijskom odlukom pobijedio je Kalvina Katara (Calvin Kattar), piše FightSite.hr.

Bio je to jako neizvjestan meč koji je lako mogao otići i na drugu stranu, ali Emet je na koncu izašao kao pobjednik. Njegove ambicije sada su više nego jasne.

Džoš želi borbu za pojas i ništa drugo ga ne zanima.

- Želim taj napad na titulu. Broj dva (Brajan Ortega (Brian Ortega)) i broj 3 (Jair Rodrigez (Yair Rodriguez)) fenomenalni su borci. Znam da se mogu nositi s njima. Ja sam najbolji borac perolake kategorije na svijetu i spreman sam. Želim sjediti pored kaveza za dvije sedmice kako bih vidio s kim se borim u idućem meču, rekao je Emet aludirajući na meč između Volkanovskog i Halavja (Holloway) koji je zakazan za 2. juli.

Bit će to ukupno treći međusobni obračun te dvojice boraca, a Volkanovski će tražiti treće slavlje nad Maksom. Što se Emeta tiče, njemu je, ističe, apsolutno svejedno ko će mu biti protivnik.

Iako je Emet pobijedio u sinoćnjem obračunu protiv Katara, nije to bilo nimalo lakih pet rundi. Katar je pogodio 130 značajnih udaraca i ostavio je vidljivu štetu na licu Emeta.