Analiza drugog Realovog gola pokazuje svu Modrićevu genijalnost: Ovaj čovjek je nezaustavljiv

.
Hrvatski nogometaš Luka Modrić odigrao je još jednu maestralnu utakmicu za Real Madrid u pobjedi protiv PSG-a rezultatom 3:1, a kojom je Kraljevski klub prošao u četvrtfinale Lige prvaka. Posebno je impresivna bila njegova asistencija za drugi gol, a kojoj je prethodilo sjajno "iznošenje lopte".

U 76. minuti pri rezultatu 1:1, kada se utakmica u Madridu faktički "lomila", Modrić je odlično pročitao namjeru Neymara i oduzeo mu loptu tri-četiri metra od svog kaznenog prostora.

Nakon toga se okrenuo, a onda kao voz krenuo kroz četiri igrača PSG-a, a kada je njih ostavio iza sebe, ispred njega su se pojavila nova četiri igrača gostujućeg tima. Noseći loptu od svog kaznenog prostora do centra, Modrić je prema analizi pretrčao 34,4 metra, a onda je uputio sjajno dodavanje za Viniciusa u prostor.

Brazilac je iskoristio svoju brzinu, sačuvao loptu dok se i ostali saigrači nisu priključili, a kada je ona opet došla do Modrića, on je genijalno uposlio Benzemu, opet kroz šest igrača PSG-a, nakon čega je Francuz pogodio za 2:1 te je tim anulirao prednost iz prvog meča.

Ubrzo nakon toga, tačnije samo što se krenulo s centra, Real postiže i treći gol, opet preko Benzeme, nakon čega je bilo jasno da će proći u četvrtfinale.

Luka Modrić će u septembru napuniti 37 godina, a i pored toga očekuje se da će produžiti ugovor s Real Madridom i da će i naredne sezone nositi dres Kraljevskog kluba. S obzirom na igru koju prikazuje, potpuno ga je zaslužio.

Pogledajte video OVDJE