Ancelotti na treningu doveo u red fudbalsku zvijezdu: "Uradi to još jednom i izaći ćeš na nosilima"

.
Čuveni italijanski trener

 

Carlo Ancelotti se uz Pepa Guardiolu smatra najboljim trenerom u historiji. Italijana krase posebna karizma, znanje, ali i unikatan te potpuno iskren odnos prema svojim igračima. 

Ancelottijeva trenerska karijera traje četvrt vijeka. Uspio je osvojiti čak četiri Lige prvaka što dovoljno govori o njegovim kvalitetima.

Prvak je bio u pet najjačih liga Evrope. U Njemačkoj je to uradio dok je sjedio na klupi Bayerna u sezoni 2016/2017. U Bavarskoj se zadržao nekih 18 mjeseci.

U to vrijeme za Bavarce je između ostalih igrao i Arjen Robben koji se u međuvremenu penzionisao, ali se vrlo dobro sjeća sada već čuvenog Don Carla.

Nekada sjajni Nizozemac je ispričao anegdotu, ali i prijetnju koju je dobio od Ancelottija na prvom treningu Bayerna. Već tada je Italijan pokazao ko je šef.

"Bio sam u Bayernu, tad sam već bio postao vrhunski igrač i šampion, a nakon mnogo godina uspona i padova, mislio sam da sam sve naučio u fudbalu", započeo je Robben te nastavio:

"U ljeto 2016. stigao je Ancelotti i na prvom treningu mi je rekao: 'Izbjegavaj pretjerivati ​​s padovima'. Zatim sam ga pogledao i rekao:


'Treneru, ali godinama sam ovako iznuđivao puno slobodnih udaraca', ali je on dodao:

'Da da te ja čuvam u sljedećoj utakmici bih te natjerao da izađeš na nosilima'."

"Shvatio sam da se u fudbal nikad ne prestaje učiti.", završio je Nizozemac.

Robben je sigurno jedan od najboljih krilnih fudbalera 21. stoljeća, ali su mu mnogi zamjerali da ima običaj simulirati te olako pada u duelima.

Jedan do razloga je vjerovatno i strah od protivnika pošto je bivši član Chelseaja i Reala tokom karijere imao velike probleme s povredama.

Posljednji klub u karijeri mu je bio Groningen, a definitivno zbogom fudbalu je rekao u junu 2021. godine.

Nakon što je završio fudbalsku karijeru počeo se baviti trčanjem, a prije skoro dvije godine u Rotterdamu je istrčao trku dugu 42 kilometra.