Ancelottiju se odmah smučilo: Iz tabora evropske sile stigla najgora moguća vijest za Real

.
Problemi za Kraljeve

 

Finiš je sezone i niti jednom treneru nije drago kada u tom periodu svoje najbolje igrače mora pustiti na reprezentativn okupljanja. Glavni razlog su eventualne povrede koja mogu dovesti do propuštanja ključnih klupskih utakmica.

Real Madrid je izgubio borbu za titulu sa Barcelonom, ali su Kraljevi i dalje u igri za dva trofeja, odnosno Ligu prvaka te Kup Kralja gdje ih čekaju dueli protiv Chelseaja i Barcelone.

Kraljevi nemaju prvo na grešku u protivnom će sezonu završiti bez trofeja što bi ujedno moglo značiti i kraj drugog mandata na klupi Reala za Carla Ancelottija.

Ancelottiju je za vikend stigla najgora moguća vijest jer je za krucijalne mečeve prema svemu sudeći ostao bez jedne od najvećih uzdanica.

Naime, sjajni golman Thibaut Courtois je napustio okupljanje reprezentacije Belgije zbog problema sa aduktorom i predviđa mu se određena pauza.

Jedan od najboljih čuvara mreže će u Madridu obaviti ljekarske preglede, a prva predviđanja govore da će pauzirati između tri i četiri sedmice.

To znači da bi sjajni Belgijanac vrlo lako mogao propustiti revanš susret polufinala Kupa Kralja protiv Barcelone, ali i dvomeč četvrtfinala Lige prvaka protiv Chesleaja.

Ovo je već treći put da se ovaj 30-godišnjak povređuje ove sezone. Ranije je imao problema sa povredom mišića te je propustio ukupno osam utakmica.

Ancelottiju je svakako nepotrebna povreda Courtoisa, pogotovo za utakmicu protiv Barcelone za koju Kraljevi nikako nemaju recept u posljednje vrijeme.

Ranije su izgubili španski Superkup, zatim su poraženi u prvom meču polufinala Kupa Kralja, a pred odlazak na reprezentativnu pauzu upisali su poraz i u ligaškom El Clasicu.

Revanš susret polufinala Kupa Kralja na Nou Campu igrat se u srijedu 5. aprila, dueli sa Chelseajam su na rasporedu 12. i 18. aprila.