Ancelottiju su najdraži tim, ali sada je i sam teška srca priznao: "Nikad ih neću trenirati"

.
Za njih navijao kao dijete

 

Jedan od najboljih svjetskih trenera, Carlo Ancelotti, osvajao je trofeje s brojnim klubovima, ali nikad nije imao priliku da vodi tim za koji je kao dijete navijao.

Svi, pa i oni veliki svjetski treneri kao djeca su imali svoje favorite i klubove koji su im prirasli srcu. U slučaju Carla Ancelottija, to je bio velikan iz Milana.

“Kad sam bio dijete navijao sam za Inter. I dalje volim taj klub. Ali nikad ga neću trenirati", rekao je iskreno italijanski stručnjak, koji je pak svoje zlatne dane trenerske karijere proveo na klupu Interovog gradskog rivala Milana.Šezdesetčetverogodišnji Ancelotti je od ljeta 2021. na klupi Reala koji je vodeći u ligi sa 45 bodova iz 18 utakmica. Trofejni trener karijeru je započeo kao pomoćnik u stručnom štabu italijanske reprezentacije, a vodio je Reginu, Parmu, Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid, Bayern, Napoli i Everton.

S razlogom se smatra ponajboljim trenerom u novoj eri fudbala i trenutno je sami vrh trenerske kreme. S Rossonerima je dva puta osvajao Ligu prvaka, donio im Scudetto, Chelseaju naslov engleskog prvaka, Bayernu titulu u Njemačkoj, PSG-u u Francuskoj i pored svega dva puta ga UEFA izabrala za najboljeg trenera na svijetu.Nedavno je produžio ugovor s Realom do ljeta 2026. godine iako se prethdono činilo da će na kraju aktuelne sezone napustiti Madrid po drugi put i da će preuzeti klupu brazilske reprezentacije.

Italijan se predomislio, ponajviše zbog promjena u rukovodstvu Brazilskog fudbalskog saveza, te je odlučio da najmanje još jednu sezone vodi Kraljeve.

Navijači Reala raduju se ostanku Ancelottija, ali neki žele i dolazak perspektivnog Španca 

Ova vijest je svakako oduševila sve navijače Reala, koji su uvjereni da je Carlo trenutno najbolji izbor iako su se neki nadali da bi tim mogao preuzeti sjajni Xabi Alonso, koji radi čuda u Bundesligi s Bayerom.

No, za pretpostaviti je da će on svejedno biti novi trener Madriđana, nakon Ancelottija, osim ako Bayern ne pokvari planove Florentinu Perezu, pa Španca dovede u Minhen.Ancelotti je imao kratak odmor jer se fudbal u Španiji nije igrao zbog praznika, no već sutra će Kralejvi na teren, pošto ih čeka važan meč sa Mallorcom kod kuće u okviru prvenstva.

Meč će početi u 19:15, a Real će biti apsolutni favorit. Dobra vijest za Ancelottija je ta što su mu se vratili neki fudbaleri koji su bili povrijeđeni, prije svega Vinicius Junior, ali i talentovani Turčin Arda Guler. Očekuje se da spreman bude i Edouard Camavinga.